[ad_1]

Știrile din această săptămână sunt că mai multe bănci din SUA și Marea Britanie au interzis utilizarea cardurilor de credit pentru achiziționarea de criptomonede (CC). Motivele enunțate sunt imposibil de crezut – cum ar fi încercarea de a reduce spălarea banilor, jocurile de noroc și protejarea investitorului de retail de riscuri excesive. Interesant este faptul că băncile vor permite achizițiile cu carduri de debit, făcând clar că singurele riscuri de a fi protejate sunt propriile lor.

Cu un card de credit puteți juca la un cazinou, puteți cumpăra arme, droguri, alcool, pornografie, tot ceea ce doriți, dar unele bănci și companii de carduri de credit vor să vă interzică să vă folosiți facilitățile pentru a cumpăra criptomonede? Trebuie să existe câteva motive credibile, iar acestea NU sunt motivele menționate.

Un lucru de care băncile se tem este cât de dificil ar fi confiscarea deținerilor CC atunci când titularul cardului de credit implică plata. Ar fi mult mai dificil decât re-posesia unei case sau a unei mașini. Cheile private ale unui portofel criptografic pot fi puse pe un stick de memorie sau pe o bucată de hârtie și ușor de îndepărtat din țară, cu puține sau deloc urme din locul unde se află. Poate exista o valoare ridicată în unele portofele criptografice, iar datoria cardului de credit nu poate fi niciodată rambursată, ceea ce duce la o declarație de faliment și la o pierdere semnificativă pentru bancă. Portofelul conține în continuare moneda criptografică, iar proprietarul poate accesa ulterior cheile private și poate folosi un CC Exchange local într-o țară străină pentru a converti și a pune în buzunar banii. Un scenariu nefast într-adevăr.

Cu siguranță nu susținem acest tip de comportament ilegal, dar băncile sunt conștiente de această posibilitate și unii dintre ei vor să o închidă. Acest lucru nu se poate întâmpla cu cardurile de debit, deoarece băncile nu sunt niciodată din buzunar – banii ies din contul dvs. imediat și numai dacă există suficienți bani acolo pentru a începe. Ne străduim să găsim orice onestitate în povestea băncii despre reducerea jocurilor de noroc și asumarea riscurilor. Este interesant faptul că băncile canadiene nu se aruncă pe această bandă, realizând probabil că motivele declarate pentru a face acest lucru sunt false. Rezultatele acestor acțiuni sunt că investitorii și consumatorii sunt acum conștienți de faptul că companiile de carduri de credit și băncile au într-adevăr capacitatea de a restricționa ceea ce puteți cumpăra cu cardul lor de credit. Acesta nu este modul în care își promovează cardurile și este probabil o surpriză pentru majoritatea utilizatorilor, care sunt destul de obișnuiți să decidă singuri ce vor cumpăra, în special de la CC Exchanges și toți ceilalți comercianți care au încheiat acorduri comerciale cu aceste bănci. Bursele nu au făcut nimic rău – nici dumneavoastră – dar teama și lăcomia din industria bancară determină să se întâmple lucruri ciudate. Acest lucru ilustrează în continuare gradul în care industria bancară se simte amenințată de criptomonede.

În acest moment există puțină cooperare, încredere sau înțelegere între lumea banilor fiduciari și lumea CC. Lumea CC nu are un organism central de control în care reglementările să poată fi puse în aplicare în general și asta lasă fiecare țară din întreaga lume încercând să-și dea seama ce să facă. China a decis să interzică CC-urile, Singapore și Japonia îi îmbrățișează și multe alte țări încă se scarpină în cap. Ceea ce au în comun este că vor să colecteze impozite pe profiturile investițiilor CC. Acest lucru nu este prea diferit de primele zile ale muzicii digitale, internetul facilitând proliferarea și distribuția fără restricții a muzicii fără licență. Schemele de licențiere a muzicii digitale au fost în cele din urmă dezvoltate și acceptate, întrucât ascultătorii au fost în regulă să plătească ceva pentru muzica lor, mai degrabă decât pirateria nesfârșită, iar industria muzicală (artiști, producători, case de discuri) a fost în regulă cu taxe de licențiere rezonabile, mai degrabă decât cu nimic. Pot exista compromisuri în viitorul monedelor digitale și digitale? Pe măsură ce oamenii din întreaga lume sunt mai sătui de profiturile scandaloase ale băncilor și de depășirea băncilor în viața lor, există speranța că consumatorii vor fi considerați cu respect și nu vor fi în permanență înconjurați de costuri ridicate și restricții nejustificate.

Criptomonedele și tehnologia Blockchain cresc presiunea din întreaga lume pentru a face posibil un compromis rezonabil – – acesta este un schimbător de jocuri.

Rămâneți aproape!

[ad_2]