Din moment ce iubesc muzica, mă simt mereu atras de asocierea armoniei din orice domeniu al vieții cu muzica. Într-un cor tipic, există patru (4) tipuri principale de voce – Soprano, Alto, Tenor & Bass – și toate sunt necesare pentru a aduce o calitate tonală și armonie depline corului.

Cu toții avem o minte, un corp și un spirit. Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă faptul că, pentru a obține o sănătate și o bunăstare totală, trebuie să avem grijă de toate cele trei (3) părți ale noastre – minte, corp și spirit. Nu vă concentrați asupra niciunei părți în dezavantajul celorlalte, deoarece toate sunt necesare pentru a aduce echilibrul persoanei umane.

În acest articol, vă voi oferi șapte (7) sfaturi simple, practice și eficiente pe care le puteți începe imediat să vă îmbunătățiți și să vă mențineți sănătatea și bunăstarea generală. Sfatul 1 se concentrează pe sănătatea voastră spirituală. Sfaturile 2, 3 și 4 se concentrează pe sănătatea ta fizică. Sfaturile 5 și 6 se concentrează asupra sănătății emoționale. Sfatul final, Sfatul 7, se concentrează pe o zonă frecvent trecută cu vederea, sănătatea ta mentală.

1. Dedică-i lui Dumnezeu 30 de minute în fiecare zi în rugăciune, reflecție și mulțumire.

În fiecare zi ești binecuvântat cu 1440 de minute pentru a-ți trăi viața. Treizeci (30) de minute reprezintă doar 2% din întreaga zi. Dumnezeu, dătătorul vieții, merită o parte din ziua ta. Citiți și reflectați cu devoționale zilnice, cărți spirituale și / sau religioase (Sfânta Biblie, Coranul, Torah, Tripitaka, Bhagavad-Gita, Tao-te-Ching, Cărțile lui L. Ron Hubbard sau alte texte sacre). Acest lucru vă va spori cunoștințele despre religie, vă va consolida spiritul, vă va îmbunătăți relația personală cu Dumnezeu, vă va îmbunătăți relația cu semenii, vă va ajuta în viața de zi cu zi și vă va aduce pace interioară.

2. Păstrați-vă în formă fizică.

Cheia pentru realizarea fitnessului fizic este să acordați atenție exercițiilor care vă întăresc mușchii de bază. Mușchii dvs. de bază sunt toți mușchii variați din piept, abdomen, partea superioară a spatelui, partea inferioară a spatelui și părțile laterale. Există mai multe beneficii care pot fi obținute dintr-un nucleu puternic – un stomac plat, o spate puternică, o postură bună, o tensiune redusă pe coloana vertebrală, un transfer eficient al puterii pe brațe și picioare pentru a ridica, mișca sau transporta lucruri în jur, vigilență mentală mai mare , o flexibilitate mai mare și o inimă bună.

3. Mănâncă alimente nutritive și sănătoase.

Există un mit larg răspândit conform căruia alimentele nutritive și sănătoase nu sunt gustoase. Așa cum am indicat, este un mit și cel mai bun mod de a vă asigura că aportul de alimente este sănătos, hrănitor și că primiți toate vitaminele și nutrienții necesari de care are nevoie corpul dvs. prin:

(a) Consumați zilnic din cele 5 mari grupuri alimentare – cereale, legume, fructe, lapte, carne și fasole.

(b) Consumați o „dietă curcubeu”, adică una care conține cât mai multe, dacă nu toate, culorile curcubeului – roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. Fiecare culoare alimentară oferă un set diferit de vitamine și micro-nutrienți. De exemplu, alimentele verzi, cum ar fi spanacul, sunt o sursă bună de vitamina A, acid folic, vitamina C, magneziu și fier. Consumul regulat de spanac combate anemia și îmbunătățește vederea.

(c) Utilizarea unui supliment bun multi-vitamine, pentru a satisface orice deficiențe nutriționale pe care le-ați putea avea.

(d) Consumați opt (8) pahare de apă recomandate în fiecare zi. Beți un (1) pahar la diferite intervale pe tot parcursul zilei pentru a vă ajuta corpul în eliminarea eficientă a deșeurilor și a toxinelor.

4. Ai grijă de pielea ta.

Pielea dvs. îndeplinește patru (4) funcții principale după cum urmează:

I. Protecția împotriva elementelor externe.

ii. Un fel de senzor cu terminații nervoase care vă determină să reacționați corespunzător la durere, căldură, frig, atingere, presiune, vibrații și leziuni tisulare.

iii. Un regulator de căldură care, prin urmare, pompează sângele la suprafața pielii sau reduce fluxul de sânge.

iv. Cel mai mare eliminator de deșeuri (înțelept din suprafață) prin transpirație sau transpirație.

În plus, pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta devine în mod natural mai uscată, mai puțin elastică și produce mai multe riduri. Cu toate acestea, puteți încetini semnificativ această îmbătrânire a pielii și vă puteți ajuta pielea în procesul de eliminare, menținându-vă pielea continuă umedă și hidratată prin următoarea rutină simplă de îngrijire a pielii.

Rutină de îngrijire a pielii

Bea multa apa; 8 pahare în fiecare zi. Mănâncă arome de fructe galbene și portocalii care oferă vitamina A. Luați un supliment bun de vitamina E. Mănâncă castraveți, care furnizează sulf – un oligoelement necesar pentru o piele sănătoasă !! Folosiți, de asemenea, creme hidratante pe bază de apă sau ulei de măsline pe piele, imediat după scăldat, pentru a păstra umezeala blocată în piele.

5. Luați un „time-out” de 30 de minute cel puțin o dată pe săptămână.

Știu că sună mai ușor de spus decât de făcut, mai ales dacă aveți copii sau aveți grijă de părinți sau rude în vârstă. Deci, să o privim dintr-un alt unghi. Dacă te-ai îmbolnăvi brusc sau ai muri, Doamne ferește, copiii și rudele ar fi cumva îngrijite. Poate nu la fel de bine ca tine, da, dar s-ar descurca. Ei bine, pentru a vă asigura că sunteți în jur suficient de mult timp pentru a oferi cel mai bun continuu

multă grijă, modul în care tu singur o poți face, este să FACE O PAUZĂ !!! Găsiți-vă spațiul relaxant: faceți o plimbare pe plajă sau în parc, ascultând natura sau muzica pe iPod; relaxați-vă pe pat ascultând muzică; curbă-te în scaunul tău preferat cu o ceașcă de ceai sau ciocolată și citește o carte bună; stai pe o bancă de parc și urmărește cum trec oamenii … sau orice altceva te relaxează. Acest lucru vă va curăța capul și vă va oferi energie reînnoită pentru a merge din nou.

6. Practică mulțumirea

În fluxul și refluxul natural al vieții și al vieții, există puncte înalte și puncte joase, anotimpuri abundente și anotimpuri de lipsă. Fericirea nu este derivată din abundența, numărul sau tipul de lucruri materiale pe care le avem. De aceea, uneori vedem exemple de milionari care sunt dependenți de droguri sau alcoolici. În plus, se adaugă „Legea returnărilor diminuante”. Ceea ce spune în esență este că, cu cât obținem ceva mai mult până la un anumit punct, cu atât cantitățile adăugate ale acelui lucru ne vor crește mai puțin cota de fericire. Este ca și cum, dacă aș avea unul (1) Lamborghini – sunt la înălțime, vara nu-mi poate exprima fericirea, aș putea îmbrățișa pe toată lumea pe care o întâlnesc. Dacă mai am încă două (2) Lamborghini – bine, e în regulă. Adică chiar nu mă voi simți la fel de euforic ca prima dată și, în orice caz, câte pot conduce simultan?

Mulțumirea este abilitatea de a fi fericiți atât în ​​anotimpurile rare, cât și abundente ale vieții noastre și nu depinde de circumstanțele noastre. Trebuie să dezvoltăm acest spirit de mulțumire pentru a contribui pozitiv la sănătatea, fericirea și bunăstarea noastră generală. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să ne străduim mai bine, dar înseamnă că, așa cum spune vechiul indian vestic, „Nu ar trebui să ne agățăm pălăriile acolo unde mâinile noastre nu pot ajunge”, pentru a ține pasul cu Jones.

7. Ai grijă de minte cu seriozitate.

Stresul și depresia sunt doi (2) dintre cei mai mari hoți ai sănătății mintale și emoționale, la nivel global. Nu numai că sunt răspândite la nivel global, dar conduc și la probleme mentale mai grave, cum ar fi demența, Alzheimerul, sinuciderea și nebunia.

De fapt, „Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 450 de milioane de oameni [în întreaga lume] suferă de tulburări mentale, iar un nou raport al Forumului Economic Mondial calculează costurile globale anuale ale bolilor mentale și neurologice la 2,5 trilioane de dolari. Aceasta este de trei ori Costul economic al bolilor de inimă „Problemele globale de sănătate mintală trecute cu vederea”, Public Radio International. ”

Deci stresul și depresia trebuie tratate și arestate aproape imediat pentru a evita probleme de sănătate mai grave. Depresia este o fază naturală pe care o trăim cu toții în viața noastră, în principal din cauza pierderii celor dragi, a problemelor de muncă, a pierderii locului de muncă sau a problemelor financiare / financiare. Cu toate acestea, cheia pentru a vă asigura că stresul și depresia nu scapă de sub control, este angajarea în activități care vă îndepărtează mintea de problema care cauzează stresul sau depresia și vă mută într-un spațiu mental mai bun, în ciuda problemei la îndemână. Puteți îmbunătăți și menține sănătatea creierului dvs., încorporând unele dintre aceste tehnici simple în viața de zi cu zi.

Soluții simple de îngrijire a sănătății mintale

Jocuri de masă, puzzle-uri și teste

Jucând jocuri de societate și rezolvând puzzle-uri și teste, toate vă oferă creierului un antrenament mental, îmbunătățindu-vă memoria, concentrarea, abilitățile de rezolvare a problemelor și prevenind declinul cognitiv.

Ascultând muzică

Deși aparent simplă, muzica calmează mintea și spiritul, ajută corpul să se relaxeze, ameliorează stresul și tensiunea mentală și emoțională, stimulează simțurile și energizează corpul.