Când vă angajați să slăbiți, trebuie să vă asigurați că alegeți un plan sănătos de slăbire. Puteți întreba cum vă puteți asigura că planul de slăbire pe care urmează să-l faceți este cel potrivit care va funcționa pentru dvs. Ei bine, pur și simplu, este vorba de a urmări ceea ce mănânci și de a te asigura că ești angajat într-un program activ de sport sau exerciții. Pentru persoanele care se învecinează cu obezitatea, cel mai bine este să consultați un antrenor de fitness sau un nutriționist pentru a vă asigura că primiți sfaturi profesionale cu privire la cel mai bun plan de slăbire care să se potrivească nevoilor și stilului dvs. de viață. Cu toate acestea, pentru persoanele care s-au îngrășat puțin și doresc să ducă un stil de viață mai sănătos, iată primele cinci caracteristici ale ceea ce constituie un plan de slăbire cu adevărat sănătos.

1. Nutriție adecvată în cazul dietelor cu un singur articol

Nu există o scurtare a alimentației sănătoase. Pentru beneficiul dvs., evitați pur și simplu orice plan de slăbire care vă îndeamnă să mâncați un singur produs alimentar. Majoritatea oamenilor au impresia că, dacă mâncăm doar alimente care vor crește aportul de fibre sau proteine, suntem bine să mergem. Merită subliniat faptul că pierderea în greutate sănătoasă înseamnă să mâncați o dietă bine echilibrată din toate grupurile de alimente. Înfometarea și lipsa de alimente vă vor prăbuși cu siguranță sistemul pe termen lung. Este posibil să pierdeți în greutate temporar, dar acest lucru va încuraja doar o relație nesănătoasă cu mâncarea. Lucrul cheie de reținut este moderarea.

2. Plan de dietă conștientă de calorii

A fi conștient de ceea ce mănânci este primul pas către o alimentație sănătoasă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să urmați un plan care vă permite să urmăriți aportul de calorii. Conștientizarea cantității de calorii pe care le consumați este o parte esențială a pierderii în greutate. Mulți dintre noi consideră că este obositor să numărăm caloriile. Cu toate acestea, un plan sănătos de slăbire vă asigură că obțineți cantitatea potrivită de calorii de care are nevoie corpul pentru a arde energie. Nu este nevoie să eliminați alimentele calorice din dieta dumneavoastră. Alegeți doar un program de dietă care vă permite să calculați numărul de calorii de care aveți nevoie pentru a pierde o anumită cantitate de greutate. Citirea etichetelor alimentelor este un bun început.

3. Managementul porției, aportul de apă și pierderea în greutate

În afară de calorii, un plan bun de slăbire ar trebui să vă încurajeze să cultivați controlul porțiunilor. Din nou, nu este nevoie să vă privați de mâncare. Un plan bun de slăbit vă permite să vă exercitați disciplina interioară pentru a mânca conștient în mod conștient și în cantități rezonabile pentru a vă menține mulțumiți și sănătoși în același timp. În plus, o hidratare adecvată este un factor cheie în gestionarea sănătoasă a greutății. Majoritatea dintre noi luăm apa de la sine. Nu bem suficientă apă în timpul zilei. Mai rău, uităm cât de importantă este apa pentru o viață sănătoasă. Hidratarea corectă joacă un rol major în detoxifiere. Dacă bei 8 sau mai multe pahare pe zi, speli toate toxinele, deșeurile și chiar excesul de greutate al apei, făcându-te să te simți ușor, sănătos și în formă. Este chiar o tehnică bună pentru sporirea sațietății atunci când mănânci.

4. Program de antrenament

Un plan bun de slăbit ar trebui să presupună un program regulat de exerciții fizice. Indiferent de ce tip de sport sau exercițiu doriți să participați, a fi activ este o cerință majoră pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos. Asigurați-vă că vă angajați într-o schimbare treptată. Nimic prea intens la început și apoi crește încet intensitatea pentru a asigura condiționarea corectă a corpului. O mulțime de oameni care s-au îngrășat au trăit stiluri de viață sedentare pentru o lungă perioadă de timp, deci este important să activați încet, dar sigur, pentru a evita rănirea și pentru a asigura succesul pe termen lung. Ar trebui să începeți treptat, să spunem 20 de minute pe zi. Puteți începe pur și simplu făcând o plimbare sau un jogging în jurul parcului. Orele suplimentare, puteți crește apoi intensitatea și durata programului de exerciții pentru a evita rutina de exerciții și pentru a păstra provocarea. La fel ca o dietă bine echilibrată, nu pierde excesul de grăsime decât să îți miști corpul. Un program de antrenament este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți starea de spirit și stima de sine pe termen lung.

5. Un plan de slăbit care se potrivește stilului tău de viață

Pierderea în greutate într-un mod sănătos este practic o revizuire a stilului de viață. Nu trebuie să vă lăsați uimiți de acest obiectiv pe termen lung. Alegerea unui plan sănătos de slăbire ar trebui să necesite o evaluare a stilului de viață pe care îl aveți în prezent. Pentru a vă asigura că vă puteți ține la obiectivele de slăbire, planificați un regim de slăbire care vă permite să trăiți în continuare așa cum doriți, fără a vă compromite sănătatea și fericirea. Dacă sunteți o persoană orientată spre carieră, care este mereu în mișcare, alegeți un plan de gestionare a greutății care nu necesită 24/7 din timpul dvs. Mai bine, găsiți inspirație în stilul de viață actual pe care îl aveți și extindeți-l la obiectivele dvs. de viață sănătoase. Oamenii ocupați pot respecta un program de după-amiază sau de weekend pentru regimul lor de exerciții. Consumul de alimente sănătoase atunci când sunteți mereu în deplasare necesită un pic de planificare a mesei și de gestionare a timpului. Există întotdeauna o modalitate de a adapta un plan bun de slăbire, indiferent de carieră sau de cerințele familiei. Trebuie doar să-ți gestionezi bine timpul și să fii angajat să faci