MITUL 1: BĂUTURURI RECE PENTRU REDUCEREA GRASIMILOR

Acesta este un mit foarte comun, care este de fapt credibil dacă luați în considerare raționamentul din spatele acestuia. Mitul continuă să indice că, deoarece corpul tău trebuie să încălzească apa, începe automat să ardă calorii ori de câte ori bei apă rece. Această frenezie de ardere a caloriilor continuă până când corpul tău a ajustat temperatura apei pentru a fi cea a căldurii obișnuite a corpului tău. În timp ce apa potabilă (la orice temperatură) este o parte importantă a oricărui sistem de scădere în greutate, nu conta pe pierderea în greutate doar dacă bei singur. Apa ajută la eliminarea sistemului, menținându-vă sănătos și lipsit de toxine, dar nu puteți arde calorii doar consumând-o fără o dietă sănătoasă.

MITUL 2: ELIMINAREA GRUPURILOR ALIMENTARE VA CAUZA PIERDEREA GRASIMILOR

Acest mit este un pic confuz, așa că hai să stabilim recordul. Eliminarea (sau cel puțin minimizarea) anumitor alimente, cum ar fi alimentele bogate în zaharuri) ar trebui să facă parte din tranziția dvs. către o alimentație sănătoasă. Întotdeauna doriți să reduceți numărul de alimente bogate în grăsimi (cu energie scăzută) ori de câte ori este posibil. Cu toate acestea, eliminarea grupurilor complete de alimente din dietă și concentrarea asupra consumului unui singur fel de alimente nu este doar foarte dificil de respectat, dar pentru a menține o dietă sănătoasă, aveți nevoie de o selecție completă de alimente sănătoase din toate grupe alimentare.

MITUL 3: DIETE CU CALORIE SCĂZUTĂ SUNT Singurul mod de a pierde greutatea

Aproape fiecare dietă se concentrează pe scăderea aportului de calorii și creșterea nivelului general de activitate și, pe bună dreptate. Problema apare atunci când dietele cred că, prin reducerea dramatică a aportului de calorii, vor pierde greutatea și o vor menține. Este important să vă reduceți treptat aportul de calorii, astfel încât sistemul natural al corpului dvs. să nu treacă în modul „foame”, ceea ce determină sistemul dvs. să creadă că trebuie să depozitați alimente pentru o posibilă perioadă de foamete (aceasta a făcut parte din sistemul nostru de la începutul omului). De asemenea, trebuie să aveți grijă la întreruperea ritmului metabolic natural al corpului, deoarece reducerile dramatice ale caloriilor îl pot încetini, ceea ce face mai dificilă scăderea kilogramelor.

MITUL 4: TREBUIE SĂ FUNCȚIONAȚI LA MOMENTE SPECIFICE

Am văzut acest mit circulând comunitățile de slăbire de multe ori de-a lungul anilor și, în timp ce „cel mai bun moment al zilei” pare să se schimbe întotdeauna, ideea de bază rămâne aceeași: Trebuie să te antrenezi la momente specifice pentru rezultate maxime. În realitate, într-adevăr nu trebuie să vă antrenați dimineața devreme, noaptea târziu sau orice altceva între ele, atâta timp cât vă exersați. Concentrați-vă mai mult pe menținerea unui program consistent de activitate și mai puțin pe momentul în care efectuați efectiv. Pentru mămicile ocupate pentru proprietarii de afaceri, posibilitatea de a stabili un program specific nu este întotdeauna cel mai ușor de realizat, așa că este o veste minunată că faptele reale sunt că, indiferent de momentul în care efectuați exerciții fizice, corpul dvs. va arde aceeași cantitate de calorii pentru același antrenament indiferent de ora din zi.

MITUL 5: TREBUIE SĂ LUCREZI XX MINUTE ÎNAINTE DE A ÎNCEPE SĂ FUNCȚIONEAZĂ

Obișnuiam să cred și eu acest mit. Ideea din spatele acesteia este că corpul tău trebuie să se „încălzească” pentru o perioadă de timp înainte de a trece la „modul de ardere a grăsimilor”, astfel încât orice lucru înainte de minutele xx pur și simplu nu contează. Aceasta este o prostie completă! În timp ce ar trebui să lucrați întotdeauna la încorporarea unei perioade de încălzire (precum și a unui proces de încetinire) în timpul antrenamentelor, de fapt începeți să ardeți grăsimi din momentul în care începeți!

MITUL 6: MÂNCAȚI ALIMENTE ARZENTE GRASE PENTRU A PIERDEA GREUTATE

Dacă vreodată găsiți cu adevărat un grup alimentar sau un produs care va provoca pierderea instantanee în greutate, vă rog, spuneți-mi! În mod real, nu există alimente care arde instantaneu grăsimi, totuși, există tipuri de alimente care vă pot crește metabolismul (ceea ce vă va ajuta ulterior să slăbiți).

MITUL 7: DIETELE CU PROTEINE ÎNALTĂ / DIETE CU CARB SCĂZUT SUNT BUNE

Aceste diete sunt de obicei dificil de respectat, deoarece sunt foarte limitative în ceea ce vi se permite să mâncați. Mai mult, realitatea problemei este că, deși este posibil să slăbești rapid la început, corpul tău se va plăti și vei avea dificultăți să treci de „cocoașă”. În schimb, concentrați-vă pe urmarea unui plan de alimentație sănătoasă care să cuprindă alimentele din cele patru grupe de alimente, asigurându-vă că nu numai că vi se oferă o flexibilitate suplimentară în opțiunile de masă, ci că primiți mineralele și vitaminele de care are nevoie corpul dumneavoastră.

MITUL 8: MÂNCAȚI MAI MIC ȘI ARZĂȚI MAI MULT

Știați că există așa ceva ca „dieta Sumo”? Se crede că luptătorii Sumo mănâncă chiar înainte de a se retrage pentru o zi și rareori mănâncă pe tot parcursul zilei ca o modalitate de a-și împacheta kilogramele. Motivul pentru aceasta nu este că mâncarea după ora 19 provoacă de fapt o creștere majoră în greutate (numărul de calorii pe care le-ați stocat la sfârșitul zilei va fi în continuare transformat în grăsime indiferent de momentul în care ați mâncat), ci în schimb, fac acest lucru pentru că atunci când mănânci mai puțin, corpul tău ajunge să stocheze mai multe grăsimi, în timp ce scade rata metabolismului. Este important să mâncați regulat pe tot parcursul zilei, de preferință de 6-8 ori (trei

mesele și gustările sănătoase la fiecare două ore vă vor menține mulțumiți și vă vor declanșa corpul să rămână în modul constant de ardere a grăsimilor).

MITUL 9: ELIMINAȚI TOATE GRASIMILE DIN DIETA DUMNEAVOASTRĂ

Acest mit nu numai că este extrem de dificil de realizat, dar vă poate afecta sistemul. Cu toții avem nevoie de grăsimi în dietele noastre pentru a supraviețui și a ne hrăni mușchii și a încuraja creșterea.

În timp ce reducerea aportului de grăsimi vă va ajuta să pierdeți în greutate, ar fi foarte dificil, dacă nu imposibil, să îl reduceți cu totul.