Privind la cele mai noi tehnologii, nu este de mirare că WiFi este binevenit în acest domeniu. Multe camere de supraveghere wireless sunt acum disponibile pentru a face orice sistem de supraveghere extrem de eficient și funcțional.

O cameră de securitate fără fir poate îndeplini multe funcții, cum ar fi vizionarea de la distanță, detectarea mișcării și înregistrarea, iar cel mai bun dintre toate este că funcționează pe baterie.

Pentru a înțelege de ce camerele de supraveghere wireless au devenit atât de populare, trebuie mai întâi să înțelegeți ce înseamnă WiFi și funcțiile sale.

WiFi este scurt pentru fidelitate fără fir se referă la un set de tehnologii de rețea fără fir și mai specific denumit orice tip de rețea 802.11, 802.11b și 802.11a și bandă duală. Cuvântul WiFi a fost construit de o organizație denumită alianță WiFi. Un produs care este supus analizelor de alianță WiFi primește numele certificat WiFi.

WiFi este o tehnologie fără fir care gestionează rețeaua / comunicarea dintre dispozitive. WiFi este cauzat de undele radio care sunt transmise de pe o antenă, iar receptoarele WiFi le ridică. Aceste semnale sunt apoi transmise către dispozitiv cu conexiune WiFi.

Dispozitivele electronice de consum echipate cu WiFi sunt de la automobile, camere foto, computere, camere video, telefoane mobile, jocuri video, sisteme GPS, DVD playere, imprimante și multe altele. Camerele de securitate s-au alăturat acum pe lista tot mai mare de dispozitive WiFi. Motivul este atribuit multor case care au acum WLAN (rețea locală WiFi). Trebuie doar să conectați camera de securitate wireless la rețea pentru a oferi acoperire a zonelor mai largi.

În camerele de supraveghere WiFi, semnalele video trec printr-o rețea LAN fără fir și apoi către un server video sau PC. Puteți instala o cameră de supraveghere WiFi mult mai repede decât o cameră de securitate cu fir tradițională. Poate că cel mai mare avantaj este că camera de securitate WiFi poate fi controlată de la distanță de laptop sau telefon cu facilități de internet și calitatea imaginii este neîntreruptă. Dar dezavantajul constă în securitatea transferului video. Dacă nu este criptat, poate fi ușor atins și poate crea probleme de securitate.

Cum sunt camerele de supraveghere WiFi mai bune decât camerele de securitate RF fără fir obișnuite?

Camerele de supraveghere fără fir RF utilizează tehnologie wireless cu frecvență radio similară cu unele telefoane fără fir de ultimă generație pentru a transmite și primi semnale video fără fir. Are multe avantaje, cum ar fi faptul că este mobil și poate fi configurat oriunde. Un dezavantaj major al camerei de securitate RF fără fir este că semnalele radio utilizate pentru a transmite video pot fi întrerupte de produse cu motor electric, cum ar fi AC, iluminat fluorescent sau telefoane fără fir care afectează calitatea imaginii.

Unde ar trebui să utilizați o cameră de supraveghere WiFi?

O cameră de supraveghere WiFi este concepută pentru uz interior, indiferent dacă este o companie sau o utilizare casnică. Acesta trebuie plasat în locații cu interferențe RF minime.

De ce trebuie să fie atenți revânzătorii atunci când listează camerele de supraveghere WiFi? În calitate de vânzător de camere de supraveghere WiFi, trebuie să enumerați proprietățile de compatibilitate ale acestor camere cu diferitele tipuri de rețele, cum ar fi rețelele WiFi 802.11b sau 802.11g. Acest lucru îl ajută pe client să ia o decizie în cunoștință de cauză și să evite problemele inutile de rambursări și returnări. Devii un vânzător de încredere, spre deosebire de unii vânzători, care susțin că camerele de supraveghere sunt activate WiFi, dar folosesc unde radio pentru transmisia fără fir și creează probleme de rețea pentru client.