Grapevine spune că băiatul de hârtie ar putea fi în curând lipsit de afaceri odată cu apariția blogurilor de știri pe internet. În mod convențional, majoritatea proprietarilor de case, în special cei care aparțin generației mai vechi, sunt obișnuiți să citească cotidianul tipărit pentru a rămâne la curent cu știrile globale actuale. Cu toate acestea, această tendință se confruntă cu o schimbare în care noua generație se uită acum la internet atunci când vine vorba de a rămâne la curent cu cele mai recente evenimente din întreaga lume.

Această tendință schimbătoare reprezintă o amenințare pentru multe dintre ziarele tipărite convenționale. Atât de mult încât mulți dintre ei au inițiat mișcarea de a intra online. Multe companii de ziare au înregistrat o scădere a vânzărilor din cauza acestei noi tendințe emergente. Cu toate acestea, pericolul pentru agențiile de știri este departe de a fi trecut, deoarece acestea sunt rivalizate cu o altă creație a web-ului care vine sub forma blogurilor de știri.

Acestea sunt, practic, site-uri online care livrează știri de ultimă oră actualizate non-stop din întreaga lume. Aceste site-uri de agregare a știrilor nu vă oferă doar știrile zilnice, așa cum sunt citate din alte surse de știri, ci vă oferă și posibilitatea de a viziona programe de știri originale care acoperă nișele dvs. preferate. Multe dintre aceste bloguri prezintă secțiuni separate, scriitori, videoclipuri și programe originale despre politică, afaceri, sport, divertisment, afaceri și tehnologie și multe altele. În esență, un blog de știri este tot ceea ce un ziar ar putea dori vreodată să fie.

Nu se poate nega faptul că blogurile de știri oferă căutătorului de știri o experiență mult mai îmbunătățită. În același timp, însă, a avut un impact semnificativ asupra jurnalismului. Acest lucru se datorează faptului că cititorilor li se oferă posibilitatea să comenteze și să ofere feedback cu privire la orice citesc, văd sau aud pe aceste bloguri, ținând astfel jurnaliștii sub control. Spre deosebire de mass-media convențională, unde este dificil de identificat o agendă răsucită, intențiile blogurilor de știri sunt întotdeauna ținute sub control.

Când este examinat în detaliu, acest fenomen apare ca o dezvoltare foarte importantă și vitală a secolului nostru. Într-o eră în care mass-media este acuzată de promovarea agendelor personalizate, blogurile de știri oferă știri de ultimă oră imparțiale și titluri din întreaga lume într-un mod imparțial, fără prejudecăți și informativ.

Ziarul tipărit nici măcar nu poate visa să se potrivească cu valoarea pe care blogurile de știri o pot oferi. Acesta este motivul pentru care le veți găsi în creștere din punct de vedere al popularității în întreaga lume, în timp ce vânzările și popularitatea hârtiei tipărite convenționale par să scadă rapid.