Este întotdeauna dificil să se comercializeze către anumite date demografice. Dat fiind că rețelele sociale sunt din ce în ce mai mari, nu există o platformă mai bună de utilizat. Utilizarea rețelelor de socializare în avantajul dvs. vă poate ajuta să vă dați seama către ce tip de audiență să vă orientați spre piață, cine se bucură de ce și cine se va bucura cel mai probabil de produsul dvs. Cu aceste sfaturi, puteți utiliza rețelele de socializare și îl puteți face unul dintre cele mai mari atuuri în strategiile dvs. de marketing.

1. Decideți ce platformă să utilizați – Există o serie de platforme sociale și baze de utilizatori diferite. De la Facebook la Instagram până la Tumblr, nu există o lipsă de baze de clienți de utilizat. Este, fără îndoială, cel mai important să te concentrezi pe una sau două platforme, pentru a te asigura că nu te descurci cu concentrarea pe mai multe lucruri simultan, deoarece marketingul este doar unu aspect al conducerii unei afaceri. Asigurați-vă că țineți evidența platformei care primește mai mult trafic, deoarece cea cu un număr mai mare de trafic va fi mai probabil cea cu o bază mai mare pe termen lung.

2. Conectați-vă blogul sau site-ul web la profilurile dvs. sociale – Crearea unui număr de profile de social media este esențială pentru influența socială. Acesta este motivul pentru care este și mai important pentru dvs. să vă conectați baza principală de operațiuni (site-ul web sau blogul) la toate profilurile dvs. de social media și invers. Comercializați site-ul web pe profilurile dvs. de social media și comercializați profilurile dvs. de socializare pe site-urile dvs. web. Acest lucru asigură crearea unei bucle închise, creând o rețea mare de oameni care sunt conectați la ambele aspecte ale afacerii dvs., aducând mai mult trafic pentru afacerea dvs.

3. Partajați conținut interesant – Dacă doriți să promovați către persoanele corecte, trebuie să vă asigurați că distribuiți conținut pe care îl vor bucura. Dacă distribuiți conținut interesant și util, atunci este foarte probabil ca conținutul dvs. să fie distribuit și răspândit printre mulțime. Mai important, nu uitați hashtagurile. Utilizarea hashtagurilor vă poate ajuta clienții să vă țină evidența postărilor și, dacă sunt suficient de mari, să devină o tendință.

4. Păstrați profilul dvs. în evidență – Când vine vorba de marketingul pe rețelele sociale, este important să vă distingeți de mulțime. Există o varietate de moduri de a face acest lucru, după cum sa menționat mai sus, puteți posta conținut specific către un anumit public. Dar o modalitate esențială de a face acest lucru este să te menții deasupra expunerii. Pentru a face față faptelor, nu veți fi ultimul care va face marketing pe rețelele de socializare, motiv pentru care este important să vă asigurați că postările dvs. nu sunt pierdute în oceanul celorlalți, care sunt postate în fiecare zi. Există câteva modalități diferite de a face acest lucru, deoarece doriți să ieșiți în evidență, dar nici nu doriți să vă expuneți prea mult. Pentru un cont personal de social media, puteți posta de câte ori doriți pe zi, pe măsură ce veți fi în principal de marketing pentru prieteni și familie. Pentru contul dvs. de afaceri în rețelele sociale, se recomandă să nu postați mai mult de două ori pe zi sau de șapte ori pe săptămână, deoarece adepții pot ignora pur și simplu postările dvs.

5. Urmăriți influențele din mulțimea dvs. – Șansele sunt că nu veți fi cel mai mare pește din iazul de marketing pentru rețelele sociale. Acest lucru face importantă urmărirea celor mai mari. Dacă vi se întâmplă să le atrageți atenția, atunci puteți avea norocul de a încheia o colaborare sau un parteneriat. Există, de asemenea, bonusul suplimentar de recomandări. Dacă urmărești oameni populari, atunci cel mai probabil vei apărea în lista recomandată pentru adepții lor, câștigând la rândul tău mai mult trafic pentru profilul tău.