Pe măsură ce intrăm într-un nou capitol despre un nou an calendaristic, este timpul să începem să ne gândim la strategii eficiente de marketing pe rețelele sociale pentru afacerea dvs. mică. Pentru a vă menține în fața concurenței, este imperativ să vă ajustați strategia de marketing pentru a profita de tendințele predominante și de piața în continuă evoluție pentru diferite industrii de afaceri. Platforma de afaceri mici s-a schimbat mult în ultimii ani și a fi la curent cu aceste modificări poate fi o provocare.

Mai jos sunt câteva sfaturi de marketing pe rețelele sociale pentru a vă menține în fața concurenței din 2018.

  1. Măriți-vă vizibilitatea – Motivul pentru care marketingul social media este atât de mare este că atât de mulți oameni își petrec timpul acolo. Nu puteți crește vizibilitatea pentru afacerea dvs. și personalitatea online cu o pagină privată. În cursul anului 2017, am văzut multe din acestea și asta m-a făcut să mă scarpinez puțin pe cap. Nu sunt sigur de ce, dar dezavantajele acestui lucru vă pot afecta marca. Dacă preocuparea dvs. cea mai mare sunt comentariile spam nedorite, acest lucru poate fi controlat și eliminat cu ajutorul butonului de blocare și prin actualizarea setărilor. Scopul este să vă găzduiți publicul și să generați clienți potențiali. Asigurați-vă că fiecare componentă a strategiei dvs. de socializare îndeplinește obiectivele pe care vi le-ați stabilit și persoanele care o vor vedea. Rafinează-ți prezența pe rețelele sociale. Este vital pentru supraviețuirea mărcii dvs. Creșterea vizibilității dvs. generează trafic și invită la implicare.
  2. Concentrați-vă pe mobil – Cele mai multe căutări și vizite pe site sunt realizate prin mobil. Din păcate, majoritatea companiilor încă nu au acceptat cu adevărat dispozitivele mobile în cadrul strategiilor lor de marketing. Optimizați conținutul site-ului și activele digitale pentru utilizatorii de telefonie mobilă în acest an. Eforturile vor îmbunătăți rentabilitatea investiției dvs. de la toate canalele digitale și vor conduce clienții potențiali către site-ul dvs. web, sporind traficul de la motoarele de căutare în încasări. Nu vorbesc doar despre design și viteza de încărcare, ci și despre optimizarea cu adevărat a experienței utilizatorului pentru căutarea pe site, comerț, introducerea formularelor, navigare și utilizare generală pe mobil.
  3. Fă din logodnă o prioritate – Trebuie să fii social pe social media. Nu este o cutie de săpun pentru care să te oprești să stai să faci un anunț din când în când. A fost construit astfel încât indivizii din întreaga lume să se poată conecta între ei. Mărimea „adepților” dvs. pe rețelele de socializare nu contează dacă nimeni nu este atent. Urmăririle mari vă fac să vă simțiți bine, dar dacă nu există niciun mesaj pentru ei, este puțin probabil ca marca dvs. să aibă un impact mare. Ceea ce contează cu adevărat este logodna. Angajamentul este ceea ce câștigă acțiuni care generează clienți potențiali care se transformă în vânzări și având clienți fideli. De asemenea, ar trebui să faceți din acest punct un punct în acest an să revizitați frecvent persoanele cumpărătorului dvs. pentru a vă asigura că mesajul dvs. rămâne proaspăt și relevant pentru publicul dvs. Acest nivel de interacțiune este ceea ce vă solidifică marca.
  4. Conţinut – Planificarea calendarului și a strategiei de conținut pentru acest an ar trebui să fie în partea de sus a listei de sarcini. Dacă nu ați început încă, ieri ar fi un moment bun. Anunțurile plătite pe rețelele de socializare sunt excelente. Acestea generează oportunități bune. Dar, este la fel de important să învățați cum să creați un flux de trafic fiabil, previzibil și scalabil, care se transformă în clienți și clienți, astfel încât afacerea să rămână pe linia de plutire cu sau fără ea. Acest lucru se poate face numai prin producerea de conținut excelent. Este nevoie doar de ceva efort, încercând câteva tactici diferite și consecvență. Dacă sunteți dispus să investiți timpul, puteți beneficia de toate avantajele unei companii și a unui site web bine traficate, fără a cheltui o sumă astronomică pentru reclame plătite. În calitate de proprietar de companie și creator de conținut, face parte din sarcina ta să oferi clienților tăi informații convingătoare despre produsele și serviciile tale. Conținut excelent, titluri convingătoare, back-link-uri, SEO optimizat, campanii de vânzări și marketing prin e-mail au generat trafic excelent și de încredere și vânzări cu mult înainte de a fi inventat jocul publicitar plătit pe rețelele sociale. Încă o face.
  5. Streaming video – Video în timp real devine din ce în ce mai popular printre consumatori. Mulți giganți ai platformelor de socializare investesc toți mai mulți bani în îmbunătățirea capacităților de streaming video și cu un motiv întemeiat. Oferă noi oportunități pentru marketingul de conținut, precum și implicarea clienților. Este un format care a căpătat un avânt serios în ultimele 12 luni și este viitorul brandingului. Este o idee minunată să o adăugați la strategia dvs. de marketing pentru afaceri în acest an.

În general, cu cât poți obține mai specific și strategic cu planul tău de marketing pe rețelele sociale, cu atât vei fi mai eficient în implementarea acestuia. Indiferent dacă este vorba de Twitter, Facebook, Pinterest sau Instagram, puteți face atât de multe în ceea ce privește marketingul și crearea de noi oportunități pentru dvs., adăugând în același timp o valoare extraordinară clienților, clienților și cititorilor dvs. Nu vă face strategia de marketing pe rețelele sociale atât de înaltă și de amplă încât să nu poată fi atinsă. Echilibrul este cheia. Păstrați întotdeauna în vedere clienții și publicul. Un obiectiv de afaceri bun vă va ghida acțiunile, dar va fi și o măsură prin care veți determina dacă aveți succes sau eșuezi.