Există nenumărate modalități prin care puteți ajunge la publicul dvs., nu există o formulă secretă ca atare. Aplicarea regulii 80-20 ar trebui să fie întotdeauna o parte integrantă a strategiei dvs. de marketing pe rețelele sociale. Pe scurt, înseamnă că 80% din conținutul dvs. ar trebui să fie orientat spre implicare, ceea ce oferă ceva valoros de citit spectatorilor dvs. și să le angajeze în conversații sau participare și doar 20% ar trebui să fie dedicate promovării afacerii dvs.

Este necesar să stabiliți faptul că oamenii vin pe platformele de socializare pentru interacțiuni sociale și nu să vă citească pitch-ul de vânzări! Marketingul pe rețelele sociale este mai înclinat să construiască relații, încredere și autoritate online, mai degrabă decât să-ți enerveze publicul cu un pitch de vânzări repetat.

80% conținut – informativ și interactiv: Această parte a strategiei de marketing vizează în principal partajarea unui conținut bun legat de afacerea dvs. Pur și simplu, căutați conținutul care vă interesează publicul și partajați același lucru pe diferite platforme de rețele sociale. Gândiți-vă la re-tweet-uri, la redistribuirea de postări, la linkuri către recenzii, citate de inspirație, salutări, sondaje, trivia și concursuri și alte astfel de idei orientate spre implicare. Dacă vă confundați cu cum să veniți cu astfel de postări, procedați conform listei de mai jos:

  • Urmăriți influențatori de top din industria dvs., urmăriți-le postările, tweet-urile și creați-vă propriile dvs. sau, probabil, redistribuiți-le ca pe o informație bună.
  • Împărtășiți-vă propriile date interesante, conținut printre urmăritorii proprii pagini și atrageți-i.
  • Faceți conținutul să ajungă la influențatori și încercați să le conectați.
  • Organizați trivia, concurența și premiați câștigătorii, ceea ce obligă publicul să se angajeze în activitate și să câștige încredere în marca dvs.

20% auto-promovare: În timp ce lucrați la această secțiune, includeți informații care vă „avantajează” publicul oferind reduceri, oferte speciale cu un buton de îndemn care duce la site-ul dvs. web, care le va permite să afle mai multe despre serviciile / produsele dvs. Publică-ți avantajele produselor / serviciilor, recenzii, mărturii, specificații și toate celelalte informații de care ai nevoie pentru a-ți păstra reputația.

Linia de jos: Dacă un brand se concentrează prea mult pe vânzările sale și irită publicul de pe rețelele sociale cu un pitch de vânzări non-stop, va alunga cu siguranță vizitatorii și recomandările. Publicul va pur și simplu să sară și să iasă din pagina dvs. de socializare fără a ateriza chiar pe site-ul dvs. (traficul către site-ul dvs. este singurul motiv al oricărei strategii de marketing). Oferiți publicului ceea ce vor să citească la intervale regulate și veți vedea o creștere a adepților și autorității mărcii dvs. și veți menține o prezență consecventă pe social media.