De ce poftim la alimente nesănătoase? Un program de dietă sănătoasă pentru slăbit devine adesea un câmp de luptă între dorința noastră de a slăbi rapid și pofta de gustare bazată pe alegeri nesănătoase. Poate că nu fi ceea ce mâncăm, dar cercetările indică faptul că noi dorință alimentele cu care ne-am obișnuit să mâncăm, așa că ai putea spune că noi implora ceea ce mâncăm. Dacă ați creat un model de mâncare a înghețatei pentru plăcere sau când vă aflați sub stres, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că veți avea o dorință de înghețată în condițiile potrivite. Câinele lui Pavlov, cu orice alt nume, este încă câinele lui Pavlov.

Dar dacă, de fapt, ne-am antrenat să dorim gustări sau alimente nesănătoase, inversul poate fi, de asemenea, adevărat: ne putem instrui să dorim gustări și alimente sănătoase. Dacă putem face acest lucru, un supliment de pierdere în greutate fără gust ar putea deveni la fel de dorit ca o ruladă dulce.

Nu mi-a poftit niciodată cafeaua până nu am început să o beau. Același lucru este valabil și pentru înghețata dublă cu ciocolată. Gustul pentru cafea și ciocolată trebuie învățat prin expunerea la aceste alimente și la aromele lor. Dacă oamenii care trăiesc în culturi mai primitive în junglă pot avea poftă de gustare cu insecte înfiorătoare-târâtoare unice în habitatul lor, cu siguranță ne putem dezvolta propria dorință pentru o gustare decentă, sănătoasă, fast-food sănătos și alegeri de rețete sănătoase. la pregătirea meselor.

Deci, cum ne reprogramăm pentru a transforma pofta de dulciuri în ceva pe lista alimentelor sănătoase? Pentru a cita o replică dintr-un film, „Construiește-l și vor veni”. În acest caz, dacă ne construim obiceiul de a face alegeri sănătoase în timpul mesei și al gustării, vom începe să ne dorim acele alimente în loc de cele la care am renunțat.

Există o mulțime de plăcere asociată cu aceste experiențe de gustare și majoritatea dintre noi sunt reticenți să renunțe la ele. Dar dacă putem să ne înlocuim câteva rețete simple de mâncare sănătoasă și gustări, ne putem instrui papilele gustative mentale și fizice să le dorim și se va forma o nouă asociere de plăcere în jurul noii alegeri sau rețete de hrană sănătoasă.

Cercetări recente au dovedit acest lucru. Rezultatele au arătat că pot fi formate pofte noi pentru a le înlocui pe cele vechi, chiar dacă cele noi se bazează pe alimente blânde și sănătoase, iar cele originale au fost deliciile delicioase încercate și adevărate de grăsime și zahăr. Cele mai bune știri? Este posibil să necesite doar o săptămână pentru ao face.

Am abordat câteva idei de gustări sănătoase pe care să le folosesc pentru reinstruirea poftelor noastre într-un alt articol. (Conține idei de gustări sănătoase, care se aplică și copiilor.) Deocamdată, voi oferi doar câteva exemple de înlocuiri sănătoase ale gustărilor.

Dacă nu doriți o astfel de zgomot pentru papilele gustative chiar din poartă, puteți face din aceasta un proces în doi pași, în unele cazuri. De exemplu, când apare dorința aparent incontrolabilă de înghețată de ciocolată, luați în schimb o ceașcă de cafea sau un pahar de ovaltină de ciocolată și lapte. Ovaltina nu este ca amestecurile de lapte de ciocolată junky pentru copii. Gândiți-vă la el în schimb ca la o gustare sănătoasă de fast-food. Conține vitamine și minerale, iar dacă folosiți una sau două linguri în loc de cele patru recomandate, nu prea mult zahăr.

Pasul doi: Cumpărați un amestec bun de proteine ​​din zer cu aromă de ciocolată de la furnizorul local de alimente sănătoase (sau aroma la alegere) și utilizați-l în locul Ovaltinei. Aceste suplimente proteice nu sunt așa cum erau înainte. În trecut, NU se amestecau fără blender și aveau un gust destul de rău. Nu mai este așa. Se amestecă rapid prin simpla amestecare sau agitare, iar aromele sunt destul de bune. Aveți încredere în mine.

Acum ați transformat o înghețată de grăsime și zahăr într-o alegere sănătoasă de fast-food: un supliment proteic! În plus, este mult mai satisfăcător și mai satisfăcător. Nu veți fi tentați să mâncați nimic la fel de repede ca și când ați fi cedat și ați fi mâncat înghețată.

Nu crezi că va funcționa? Ei bine, pot garanta acest lucru personal, iar testele făcute pe oameni obișnuiți de zi cu zi ca noi s-au dovedit la fel. De fapt, a funcționat atunci când au fost folosite rețete de mâncare foarte fade, dar sănătoase și înlocuitori de gustări, în loc de gustările obișnuite gustoase și în doar o săptămână. Oamenii au poftit de fapt gustarea blândă, gustând mâncăruri sănătoase, de preferință față de vechile lor delicii nesănătoase.

Mergeți mai departe și încercați. Veți avea pofta de alimente și gustări sănătoase în cel mai scurt timp.