Odată cu căldura verii și faptul că avem zile mai lungi, de multe ori ne-ar plăcea să mâncăm ceva ușor, precum și mai târziu seara. În mod ideal vorbind, o cină ușoară rapidă, precum și o cină sănătoasă ușoară. Iată o rețetă de mâncare sănătoasă pentru o masă rapidă.

Pe baza uneia dintre marinatele mele preferate, această rețetă de mâncare sănătoasă este o cină ușoară rapidă, care poate fi făcută pentru 1 sau mai multe persoane (dacă vă distrați). Ceea ce am făcut la începutul acestei săptămâni a fost să pregătesc halibut peste orez brun și sălbatic amestecat cu curmale și am servit fasole verde pe lateral. Această cină sănătoasă și ușoară nu a durat deloc de făcut.

Ingredientele de utilizat pentru această masă rapidă sunt:

1 porție de halibut

orez brun

Orez salbatic

Datele

Fasole verde

Pentru a începe această cină rapidă și ușoară, marinează halibutul într-un castron cu părți egale ulei de măsline, oțet balsamic (câte 2 linguri fiecare) și un cățel sau două de usturoi. Înveliți halibutul și puneți peștele la frigider timp de aproximativ două ore.

Între timp, urmați instrucțiunile de gătit de pe spatele ambalajelor pentru orezul sălbatic și orezul brun și gătiți ambele tipuri de orez separat. Când am făcut această rețetă de mâncare sănătoasă, am folosit 1/4 cană de orez sălbatic și 1 cană de orez brun.

Odată ce ambele seturi de orez sunt fierte, amestecați-le și adăugați curmale tocate. Asigurați-vă că verificați datele pentru nuci. Lăsați căldura ambelor seturi de orez să încălzească curmalele tăiate. Puneți orezul deoparte.

Odată ce halibutul este marinat, gătiți peștele la cuptor până când este fraged și fulgios, dar nu crud la mijloc. Pentru a face din aceasta o cină cu adevărat rapidă, cumpărați fasole verde proaspăt congelată și încălziți-le peste aragaz în timp ce gătiți halibutul.

Dacă orezul s-a răcit, poate doriți să-l introduceți în cuptorul cu microunde timp de câteva secunde pentru a-l reîncălzi. Așezați orezul pe farfurie, apoi așezați halibutul gătit deasupra și apoi fasolea verde gătită în lateral și acolo aveți o cină ușoară rapidă folosind o rețetă de mâncare sănătoasă.

Îmi place să economisesc și mai mult timp gătind cina vara și de multe ori îmi pregătesc orezul care servește înainte de timp și îl voi pune la frigider. Fac câteva porții și apoi o scot pentru acest fel de mâncare sau pentru o altă masă rapidă pe care o pot găti în timpul săptămânii.

Sper că veți găsi plăcută această rețetă de mâncare sănătoasă pentru o cină ușoară rapidă. Ce este atât de grozav la această cină ușoară și sănătoasă este că nu necesită timp și este ușor de curățat. Până data viitoare, amintiți-vă mantra Budget Bash: faceți-o simplă, delicioasă, elegantă, distractivă și economică pentru toți!