În peste un an de când a avut un nou președinte al Statelor Unite, lumea a devenit foarte împărțită și supărată, având nevoie de liniște și răspunsuri care nu vin. Cine are dreptate? Cine greșește? Cum îndrăznește cealaltă parte să gândească așa? Știri false! Răspunsul la toate acestea constă în a ne educa, a ne păstra calmul, a ne identifica propria morală și a păstra mințile deschise. Trecând dincolo de știri pentru a studia istoria, psihologia și biografiile anterioare ale actorilor politici.

Pentru a înțelege cu adevărat de ce cealaltă parte este atât de supărată pe președintele dvs., citiți despre cum a ajuns la putere. Filozofiile sale, metodele de atragere a publicului și tratamentul celorlalți oameni. Crezi că este cinstit, empatic și diplomatic? Încurajează unitatea sau disidența? Este un rebel, care deschide un nou traseu spre o viață mai bună sau un tiran care folosește tactici psihologice pentru a manipula și controla pe toți cei din jur? Sunteți de acord cu metodele sale sau vă deranjează? Doar tu poți decide ce este bine și rău. Urmați-vă adevăratele credințe interioare, nu pe cele ale altcuiva. Păstrarea unei minți calme ne permite să gândim clar și să nu devenim copleșiți.

Citirea istoriei este o modalitate bună de a înțelege stilurile de conducere din trecut, de a compara cu modul în care sunt liderii astăzi. Înțelegerea cu adevărat a ascensiunii celui de-al doilea război mondial, modul în care au condus FDR, Churchill și Hitler, ne ajută să ne comparăm cu metodele moderne de conducere. Stilurile lor erau foarte diferite. A fost nevoie de țări care s-au unit ca o echipă pentru a face față unui dictator agresiv, care a ajuns la putere bazat pe manipulare, carismă și minciuni. Ascensiunea lui Hitler la putere este un studiu în psihologia tulburărilor de dispoziție, cum ar fi sociopatia și narcisismul. Fără judecată sau mânie, rețineți cum o persoană ca aceasta a trecut de la promisiunea soarelui și lunii către oameni, ducându-și apoi țara și pe ceilalți în adâncul distrugerii. Care a fost motivația lui? Puterea și controlul.

Studierea tulburărilor psihologice ajută la înțelegerea motivațiilor liderilor cu tulburări de dispoziție. Cei mai răuvoitori, dictatorii, sunt sociopați și narcisiști ​​vicleni. Folosesc tehnici de spălare a creierului, cum ar fi carisma, repetarea constantă a minciunilor și mitingurilor, pentru a-și întări convingerile din nou și din nou, până când cei mai vulnerabili membri publici le cred. Apoi, se bazează pe această bază de minciuni, folosind tehnici psihologice, cum ar fi „iluminarea cu gaz”, pentru a câștiga încet controlul și acceptarea. În timp, încep să agreseze și să îi atace pe cei care nu sunt de acord cu ei. Tacticile lor devin mai crude și mai intense pe măsură ce trece timpul. Doar observați și comparați / contrastați liderii din trecut cu cei de astăzi. Cine este un lider bun și corect? Cine nu este? Ignorând liniile partizane și ceea ce spune știrea, cine credeți că este bun pentru dvs. și familia dvs.?

În cele din urmă, este important de menționat că nu putem schimba părerea altor persoane când vine vorba de partide politice. Datoria noastră este față de noi înșine, cunoașterea faptelor adevărate și ne bazarea pe chitchat-urile generale transmise de diferite surse. Eliminați emoția tuturor și concentrați-vă doar pe fapte. Citiți articolele citate despre istorie, psihologie și înțelegeți că acestea sunt valabile pentru a ne ajuta să înțelegem greșelile tulburărilor de dispoziție și, în cele din urmă, liderii eșuați din trecut. Viitorul nostru depinde de faptul că noi toți susținem onestitatea, diplomația și corectitudinea. Mizând pe oameni nesănătoși nu este altceva decât o rețetă pentru eșec, așa că trebuie să fim foarte prudenți în alegerile noastre. Priviți dincolo de strălucire, carismă și farmec și vedeți adevărata personalitate. Într-o lume a știrilor false, să ne bazăm pe fapte este calea noastră de a ieși din haos.