Poate că vă aflați la un nivel financiar „confortabil”, în măsură să achitați facturile și cardurile de credit în timp util și aveți suficient venit disponibil pentru a vă bucura de o bună calitate a vieții. Poate vă bucurați de un nivel financiar „extrem de ridicat”, cu „jucării” nesfârșite, călătoriți când și unde doriți și alte oportunități pentru „viața bună”. Oricum, puteți face față provocărilor financiare bruște și puteți profita de oportunitățile financiare pe măsură ce vă apar. Se simte bine, nu-i așa?

Dar ce zici de portofoliul tău de sănătate? Când vă confruntați cu provocări cum ar fi un sezon de răceală, gripă, infecții ale urechii copiilor etc., le acceptați doar ca parte a vieții? Ce se întâmplă atunci când dezastrul apare sub forma unei provocări serioase pentru sănătate pentru dvs. sau pentru un membru al familiei. Contul dvs. bancar de sănătate este echipat pentru a reveni?

În Statele Unite, vârsta medie a dizabilității (când calitatea vieții devine atât de slabă încât aveți nevoie de ajutor pentru activitățile zilnice de viață) este de 65 de ani. Medicina modernă oferă miracole în a ne menține în viață mai mult timp – creșterea „duratei noastre de viață”. Dar ce zici de calitatea vieții noastre? Dacă vrem să ne continuăm „durata de viață” împreună cu „durata de viață”, este imperativ să creștem nivelul contului nostru bancar de sănătate, precum și să ne echilibrăm portofoliul de sănătate.

Dacă credeți că costul asistenței medicale a trecut prin acoperiș acum, așteptați până când majoritatea baby boom-urilor ajung la „vârsta dizabilității”. Acum este momentul să aruncăm o privire serioasă asupra propriului cont bancar de sănătate și să întrebăm „Am toată energia de care am nevoie în fiecare zi?”, „Care este„ perna ”mea în caz de boală gravă?” și „Portofoliul meu de sănătate are nevoie de echilibrare?