Cu toate acestea, există o mulțime de speculații cu privire la pericolul pe care aceste perne îl prezintă pentru sănătatea umană. Deși sunt etichetați ca fiind hipoalergenici, o serie de oameni au pretins că s-au îmbolnăvit de când au dobândit aceste perne.

Pernele din latex sunt realizate din spumă de cauciuc produsă de seva din copacii de cauciuc. Ele sunt rezistente la acarieni și mucegai prin natură. Cu toate acestea, latexul sintetic poate elimina substanțele chimice care pot afecta sănătatea umană. Aceste perne sunt din materiale formulate din produse petroliere.

Din cauza mirosului puternic pe care îl emite, au existat unii utilizatori care s-au plâns de amețeli, greață, cefalee, migrenă și dificultăți de respirație. Totuși, s-a raportat că mirosul s-a diminuat după o lună sau cam așa ceva. Nu au fost depuse prea multe plângeri, așa cum a fost monitorizat de FDA.

Există perne pe piață care sunt fabricate din latex natural și pretind că sunt atât de 100%. Acestea sunt procesate în mod natural, spălate de proteine ​​care ar putea atrage acarieni și fără substanțe chimice. Cu toate acestea, lipiciul folosit pentru stratificare ar putea provoca alergii în rândul utilizatorilor sensibili. Este sigur să avertizați persoanele alergice la latex pentru a evita utilizarea pernelor din latex.

Pernele din spumă cu memorie sunt fabricate din poliuretan inventat de NASA din produse petroliere. Acest material sintetic generează subproduse deșeuri toxice. Faptul că nu este biodegradabil ar trebui să declanșeze alarme. Aceste perne elimină compuși organici volatili care sunt toxici pentru sănătatea umană. Deși mirosul se risipește, substanțele chimice toxice pot pătrunde în sistemul imunitar. De aceea, persoanele hipersensibile se îmbolnăvesc cu ușurință din respirația substanțelor chimice organofosfate care nu sunt ușor de detectat. În afară de amețeli raportate, migrenă, cefalee și atac de astm, au existat, de asemenea, incidența atacului de cord și a altor tulburări autoimune.

În ciuda câtorva feedback-uri negative, există o serie de oameni care sunt foarte mulțumiți de pernele lor din latex și de memorie. Mulți și-au găsit potrivirea perfectă cu ei și au pretins că au oferit soluția perfectă pentru tulburările lor de somn.

Deși nu au fost publicate studii clinice și nici reclamații publicate, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău. Nu este nici un rău în încercare. Cumpărați aceste perne cu garanție sau cu garanție de restituire a banilor, astfel încât să puteți judeca singur.