În afară de abuzul de substanțe, care este cel mai distructiv obicei sau dependență?

Aș susține că, începând cu mijlocul anului 2015, obiceiul distructiv de top pentru mulți amercieni urmărește știrile politice naționale.

Și nu arunc doar în jurul cuvântului dependență întâmplător. Potrivit Societății Americane de Medicină Dependentă:

„Dependența se caracterizează printr-o incapacitate de a se abține în mod constant (de la o substanță), afectarea controlului comportamental, pofta, recunoașterea diminuată a problemelor semnificative cu comportamentele și relațiile interpersonale și un răspuns emoțional disfuncțional.”

Ești dependent de știrile politice naționale?

Iată câteva semne indicative:

Dacă nu citești, nu asculți sau nu urmărești câteva știri politice în fiecare zi, te simți anxios și lipsit.

Știrile politice vă atrag atenția imediată și este greu să vă îndepărtați.

Puteți petrece ore întregi citind, ascultând sau urmărind știrile politice, chiar dacă există multe repetări.

Implicarea ta în știrile politice te îndepărtează de activități de viață mai productive și pline de satisfacții (ca să nu mai vorbim de mișcarea afacerii și de marketing înainte).

Puteți găsi multe articole îngrijite despre dependența de știri politice online, Just Google: „dependență de știri politice” și citiți câteva.

Iată perspectiva mea și este una foarte personală.

În calitate de dependent de știri politice, în ultimii trei ani, am văzut costurile și aș dori să împărtășesc ceea ce fac pentru a combate această dependență – și modul în care o înlocuiesc cu ceva mai inspirat.

Pasul 1. Primul meu pas în urmă cu aproximativ doi ani a fost să-mi întrerup abonamentul la televiziunea prin cablu. Mă uitam la trei ore de știri politice în fiecare seară. Devenea toxic.

Am înlocuit televiziunea prin cablu cu abonamente la Amazon Prime, Netflix, Acorn și CBS All-Access. Eu și soția mea urmărim acum programe de calitate în programul nostru de timp, fără reclame și zero emisiuni politice. (Da, chiar și asta este puțin captivant, dar mult mai puțin toxic.)

Poate fi dificil să elimini CNN, Fox, MSNBC etc., dar într-o săptămână sau două vei observa o mare diferență în starea ta de bine.

Pasul 2. Poate mai insidios este preponderența știrilor politice online. Pe iPad-ul meu aveam marcaje către 12 site-uri politice diferite și le scanam zilnic, citind cele mai actuale articole – uneori ore întregi.

În cele din urmă, acest lucru nu a fost mult mai bun decât să mă uit la televizor. Citeam adesea mai multe articole înainte de a începe să lucrez în fiecare dimineață. Ce downer și ce mod minunat de a-mi suprima creativitatea și productivitatea. Chiar începea să se arate.

Cu ajutorul unui antrenor, am ales o nouă activitate online pentru a înlocui citirea articolelor de știri politice.

De fapt, a fost un comutator simplu și ușor. Mi-am înlocuit toate marcajele politice cu linkuri către articole și informații care mă inspiră și mă înalță și mă ajută să mă simt mai creativ și mai productiv.

Desigur, există surse nesfârșite pentru materiale de genul acesta online, dar am două care consider că sunt antidoturi deosebit de puternice împotriva dependenței de știri politice.

Medium.com – Pentru mine, Medium este cel mai bun loc pentru articole de interes general, cu o mulțime de idei grozave despre creștere personală și afaceri.

Scriitorul meu actual preferat Medium este James Clear, care scrie pe: „… subiecte precum sănătatea, fericirea, creativitatea, productivitatea, succesul și multe altele. Întrebarea centrală care îmi conduce munca este:” Cum putem trăi mai bine? ” Pentru a răspunde la această întrebare, îmi place să scriu despre modalități bazate pe știință de a rezolva probleme practice. ”

După părerea mea, articolele sale sunt extrem de perspicace și mă lasă mereu să mă gândesc la posibilități noi și interesante.

În acest moment, principalul meu înlocuitor al verificării titlurilor politice în fiecare dimineață este să citesc unul sau două articole James Clear – chiar înainte de a mă ridica. În scurt timp, creierul meu a făcut clic pe „modul de productivitate creativă”, iar ziua mea ia o formă mai pozitivă și mai energică.

Dacă James Clear nu îți plutește barca, folosește doar funcția de căutare din Medium pentru a găsi articole despre orice subiect sub soare. Evitați doar cele politice! (Cu toate acestea, chiar și pe această temă, veți găsi articole mai interesante, care să stimuleze gândirea decât pe majoritatea site-urilor de știri.)

Acest lucru bate cu siguranță, „Oh, porcărie, ce fac acum, suntem cu toții înșelători!” mentalitate generată de citirea articolelor politice care tind să anuleze creativitatea și productivitatea.

O altă mare sursă de inspirație sunt Ted vorbeste Videoclipuri. Majoritatea au sub 20 de minute; toate sunt provocatoare de gândire și mulți sunt suficient de inspirați pentru a declanșa noi idei și posibilități. S-ar putea să începeți cu cele mai populare 25 de discuții Ted din toate timpurile.

Dependența de știri politice este reală. Și dacă îl ai, te dăunează într-un fel, fie subtil, fie evident. Iar cel mai bun mod de a schimba un obicei captivant este să îl înlocuiești cu unul pozitiv. Vă îndemn să încercați sincer această abordare.

Inspirația pentru scrierea acestui articol a venit dintr-un articol James Clear pe care l-am citit în această dimineață despre cum să schimbi un obicei prost. Mulțumesc James!

Noroc, Robert