Este incitant să vezi din ce în ce mai multe organizații din domeniul sănătății care vorbesc despre marketingul social media în ultimul an. Marketingul pe rețelele sociale este un mod atât de minunat de a vă conecta cu membrii pieței dvs. țintă (inclusiv clienții dvs., sursele de recomandare, pacienții, familiile și persoanele care le îngrijesc). Sunt bucuros să văd că organizațiile medicale încep să își adapteze planurile de marketing pentru a include un strategie socială care se extinde dincolo de broșurile colaterale tradiționale „față în față” și vechile școli.

Având experiență de lucru cu mulți clienți din domeniul sănătății, tendința pe care am văzut-o când vorbim cu aceste diferite organizații este că mulți se luptă să scoată lucrurile de pe teren. Fie că este vorba de birocrație, cum ar fi scrierea de politici de socializare și clauze de procedură, tratarea ghidurilor HIPAA sau doar superiori care sunt reticenți să investească timp și bani în acest „nou medic” – împingerea înapoi a fost o problemă comună.

În timp ce timpul va forța aceste probleme să dispară, există destul de multe avantaje în a fi adoptator timpuriu ca organizație medicală. După cercetări aprofundate, am constatat că multe companii de asistență medicală nu sunt disponibile atunci când vine vorba de utilizarea lor (sau utilizarea abuzivă) a rețelelor sociale.

Iată câteva dintre motivele pentru care organizațiile de asistență medicală nu ar trebui să mai aștepte atunci când vine vorba de executarea unei campanii de marketing pe rețelele sociale:

1. Facebook nu este doar pentru Starbucks. Cu milioanele sale de utilizatori activi (și subliniez cuvântul „activ”), Facebook are o mare de oameni cu care poți interacționa din organizația ta medicală. Acești oameni consumă informații în fiecare categorie, nu doar în mega-branduri. Toată lumea are spațiul său pe Facebook. Chiar mai bine, cu Pagini Facebook puteți clasifica organizația dvs. pe deplin și puteți configura locații și alte informații valoroase pentru publicul dvs. țintă. Indiferent dacă afacerea dvs. este locală, națională sau internațională, Facebook are capacitatea de a crea conexiuni reale, de a sprijini comunicările dintre clienți și pacienți și vă va ajuta să anunțați publicul despre orice evenimente sau informații exclusive cu doar câteva clicuri.

2. Publicul dvs. (și concurență) este pe Twitter. Comunitatea medicală și medicală nu este doar pe Twitter … sunt active! Medicii, companiile medicale, spitalele și multe altele oferă zilnic actualizări, știri despre evenimente, îndrumări și multe altele. Încă o altă comunitate masivă și activă, Twitter este un punct fierbinte pentru schimbul de informații și trebuie să fii în combinație!

3. Există un grup LinkedIn care să corespundă nevoilor dvs. … sau 50! Adăugarea spitalului sau a companiei dvs. la LinkedIn este un pas minunat și important … dar dacă ați putea adăuga și un public suplimentar de 50.000 la 1 milion +? Cu Grupurile LinkedIn puteți interacționa cu potențialii clienți / pacienți în funcție de subiect și locație și puteți ajunge în fața lor zilnic. Acum este acoperire!

4. YouTube este portal pentru promovare. Utilizarea videoclipurilor ca instrument promoțional este o necesitate în industria asistenței medicale. Este imperativ să aveți capacitatea de a ilustra de ce este capabilă compania dvs., în plus față de abilitățile echipei sau produselor dvs. Acum imaginați-vă că aveți capacitatea de a plasa acest videoclip pe al doilea motor de căutare ca mărime: YouTube. Complet marcat și plin de informații, acest vehicul nu face altceva decât să-ți construiască profilul, credibilitatea și sentimentul pozitiv.

5. Acționează acum sau rămâi în urmă. Deoarece există multe organizații care nu au personal suficient sau nu pot acorda timpul potrivit fie pentru a face mass-media socială, fie chiar pentru a transmite ideea unei campanii către CEO … organizațiile pur și simplu se preling. Dar această viteză va începe să crească într-un ritm din ce în ce mai rapid. Fiind un adoptator timpuriu, puteți câștiga mai mult avantaj pe piață și puteți face o plăcere ca una dintre primele organizații din zona dvs. care au o minunată pagină de Facebook, un cont activ Twitter, un cont conectat în LinkedIn și o pagină YouTube clară și simplă.

Îmi place să termin cu numărul 5, deoarece există mulți specialiști în marketing din domeniul sănătății care au primit o mulțime de împingeri înapoi pe rețelele sociale de la organizațiile lor. Dar pentru fiecare dintre ei, există numeroși alții care își aprobă campaniile și lansează campanii eficiente de marketing pe rețelele sociale și își revendică imobilele sociale. Sfatul meu este să vă faceți planul rapid împreună, astfel încât să nu ratați barca!