Conform estimărilor Federației Internaționale a Diabetului, în India au existat aproximativ 65 de milioane de persoane cu diabet în 2013. Diabetul este starea de sănătate în care nivelul zahărului din sânge este mai mare decât în ​​mod normal. Glicemia este cunoscută și sub denumirea de glucoză din sânge; este o sursă crucială de energie pentru organism. Insulina este un hormon care ajută organismul să utilizeze glucoza. Dacă organismul produce insuficiență de insulină sau nu răspunde la insulină, glucoza se acumulează în sânge, ducând la diabet. Organismul produce în mod natural zahăr din sânge din alimentele pe care le consumăm și le depozitează în organism. Diabetul poate fi gestionat cu succes prin combinarea unei diete bine planificate și a unor medicamente. Folosiți site-uri web care oferă baze de date nutriționale gratuite și etichete alimentare pentru a căuta informațiile nutriționale ale produselor alimentare. O dietă sănătoasă echilibrată este esențială pentru gestionarea diabetului. Mâncarea pe care o consumați vă afectează glicemia, greutatea corporală și sănătatea inimii. Cele trei mari grupuri alimentare care contribuie la calorii sunt glucidele, proteinele și grăsimile.

Dintre grupurile de alimente, carbohidrații au efectul maxim asupra nivelului de zahăr din sânge. După mese, creșterea nivelului zahărului din sânge este determinată de cantitatea de carbohidrați din alimente. Datele nutriționale vă ajută să identificați alimentele care conțin carbohidrați și să controlați dimensiunile porțiilor. Exemple de alimente bogate în carbohidrați sunt orezul, pâinea, roti, naan, cerealele, pastele, cerealele, legumele cu amidon (cartofi), fasolea uscată, linte, lapte, iaurt, fructe, sucuri, sucuri și deserturi. Proteinele sunt o parte esențială a dietei, dar contribuie cu calorii. Consumul excesiv poate duce la creșterea în greutate și la creșterea aportului de grăsimi. Carnea slabă, lactatele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi și proteinele pe bază de plante sunt alegeri bune. Alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi sunt, de asemenea, bogate în calorii; ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Minimizarea grăsimilor saturate și trans poate reduce riscul bolilor de inimă și poate susține un control mai bun al greutății. Bazele de date fiabile de nutriție online furnizează, de asemenea, conținutul de grăsimi din alimente.

Pierderea în greutate poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Exercițiile fizice regulate și controlul caloriilor pot ajuta la pierderea în greutate. Utilizați contoare de calorii gratuite pentru a vă planifica mesele. Aplicațiile convenabile de numărare a caloriilor de pe telefoanele mobile vă ajută să rămâneți pe drumul cel bun atunci când mâncați afară. Colaborați cu un dietetician pentru a crea planuri de masă personalizate care se potrivesc cu doza și programul dumneavoastră de insulină sau medicamente. Un dietetician care înțelege dietele etnice poate lucra cu dvs. pentru a stabili planuri eficiente de masă.