Șansele sunt, persoana care citește acest lucru chiar acum are Facebook, Twitter sau Instagram. Rețelele sociale înconjoară lumea noastră, dar unele companii încă mai cred că rețelele sociale sunt un gând ulterior. Orice companie de marketing digital vă va spune că afacerea dvs. poate prospera cu strategiile potrivite de marketing social media.

Aproximativ 20% dintre clienți folosesc canalele de socializare pentru a găsi informații despre orice afacere. Aceasta înseamnă că rolul dvs. de proprietar al unei companii ar trebui să fie acela de a menține prezența online a mărcii dvs.

Ceea ce unii antreprenori nu reușesc să înțeleagă este că nu este doar pentru distracție – este o forță care trebuie luată în calcul. Atunci când este utilizat corect, poate aduce energie afacerii dvs. Pe de altă parte, flopurile de pe rețelele de socializare pot fi dăunătoare pentru afaceri. Iată principalele greșeli de marketing pe rețelele sociale pe care le fac companiile.

1. Având prea multe canale sociale

Bine, deci dacă sunteți pe rețelele de socializare, nu trebuie să fiți pe toate platformele. Compania dvs. trebuie doar să fie una dintre cele mai capabile să ajungă la clienții dvs. La urma urmei, conținutul pe care îl postați pe LinkedIn s-ar putea să nu se aplice pentru Snapchat, deoarece publicul dvs. de pe ambele platforme poate diferi, de asemenea.

În plus, fiecare canal la care vă înscrieți este o altă platformă de întreținut în mod regulat. Este un canal în timp real, ceea ce înseamnă că conținutul ar trebui să curgă întotdeauna pe pagina dvs. Deci, dacă aveți cinci canale diferite (pe care le puteți), trebuie să vă asigurați că le puteți gestiona pe toate în mod regulat.

2. Ignorarea feedback-ului

Acest lucru se aplică atât feedbackului bun, cât și celui rău. Clienților le place să audă de la un brand pe care îl urmăresc, deoarece oferă companiei dvs. o față prietenoasă și umană. Deși poate fi dificil să țineți evidența interacțiunilor adepților dvs., cu cât răspundeți mai mult (și mai rapid) la comentariile lor, cu atât veți avea mai multe șanse de a le oferi o experiență bună.

Se spune că 71% dintre clienții care au o experiență bună cu o marcă sunt mai predispuși să o recomande altora. Aceasta este și șansa ta de a exprima personalitatea mărcii. Nu trebuie să suni ca un robot. Folosiți o voce care funcționează pentru brandingul dvs. Identitatea mărcii Spotify vizează milenarii, astfel încât tonul lor este distractiv și șold.

3. Postarea manuală a conținutului

Crearea de conținut și gestionarea regulată a canalelor sociale sunt sarcini dificile. Este nevoie de mult timp și efort, motiv pentru care unele companii nu reușesc să se actualizeze frecvent. Din fericire, există o mulțime de instrumente care vă pot ajuta să vă optimizați gestionarea rețelelor sociale.

Există instrumente pentru diferite nevoi. Pentru publicare, există Hootsuite, Buffer și Sprout Social; pentru o grafică rapidă, există Canva. Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de instrumente pe care le puteți utiliza pentru a economisi timp și pentru a facilita gestionarea acestuia.

4. Nu optimizați conținutul pentru fiecare platformă

Hashtagurile dvs. de pe Instagram au sens, dar pe Facebook, nu chiar. În același timp, numărul de caractere ideal pe Facebook nu este același pe Twitter, iar numărul de emoji-uri pe care le-ai pus pe Instagram nu va funcționa pe LinkedIn. Fiecare platformă de socializare are postări ideale diferite, deci ar trebui să vă optimizați postările pentru fiecare canal.

Orice companie de marketing digital știe că social media marketing este mai mult decât simpla înscriere pentru conturi. Menținerea canalelor dvs. este multă muncă, dar poate crește loialitatea față de marcă, lucru greu de găsit. Așadar, data viitoare când vă înscrieți afacerea pentru un cont de social media, nu uitați să îl mențineți într-o afacere obișnuită.