Cu câțiva ani în urmă, mass-media obișnuită a petrecut mult timp vorbind despre „știri false”. Acest lucru a fost văzut ca ceva care „subminează democrația” și care a condus la o „lume post-adevăr”.

Odată cu trecerea timpului, diferite platforme de socializare au reprimat „știrile false” și au fost introduse site-uri de verificare a faptelor pentru a facilita oamenilor să discearnă ceea ce este sau nu adevărat, printre altele. O mare parte din mesajul lor a fost că mass-media obișnuită poate fi de încredere, în timp ce mass-media alternativă nu poate.

O problemă alb-negru

Prin urmare, pentru ca cineva să știe ce se întâmplă de fapt în lume, va trebui să acorde atenție mass-media principale. Acest lucru îi va împiedica să fie înșelați de alte surse.

Aceste surse vor exista atunci pentru a le trimite pe calea grădinii și pentru a submina democrația țărilor lor. Dacă cineva dorește să facă ceea ce trebuie, atunci vor evita aceste alte surse.

O altă perspectivă

Acum, dacă cineva acordă atenție altor surse noi, ar putea crede că nu este acest alb și negru. Dacă ar fi ceva, ar putea crede că mass-media obișnuiește să scoată „știri false” de zeci de ani.

Dar, întrucât această sursă de știri a fost singura de atâția ani, a făcut mult mai greu să realizăm acest lucru. Atunci nu este atât de important ca această sursă să aibă o problemă cu „știrile false”; este că nu-i place competiția.

Maeștrii înșelăciunii

Mai mult, dorește să aibă un control complet asupra a ceea ce cred oamenii și a modului în care văd lumea. Dacă este așa, ar însemna, de asemenea, că această sursă se angajează în ceva numit proiecție.

Când se întâmplă acest lucru, cineva sau o entitate își va proiecta propriile motivații și / sau probleme într-o altă persoană sau entitate. Ergo, poate motivul pentru care această sursă a reacționat în felul în care au făcut-o a fost în primul rând că au fost expuși la ceva ce fac ei înșiși, dar pur și simplu nu pot recunoaște.

Două opțiuni

Dacă cineva acordă atenție altor surse de știri, ar putea cheltui destul de mult timp ceea ce media alternativă are de spus. Ei ar putea crede că această sursă este acolo pentru a-i informa pe ceilalți sau ar putea pune la îndoială multe din ceea ce aud.

Poate că le place să gândească singuri și, ca urmare, nu sunt fericiți să înghită doar tot ce le spune o sursă de știri. Aceasta înseamnă că vor fi prea conștienți de faptul că nu tot ceea ce aud vor fi exacte; unele dintre ele vor fi false și altele vor fi scoase complet din context.

Un spectator

Când cineva analizează ceea ce se întâmplă, indiferent de sursa la care este atent, va afla despre ceea ce se presupune că se întâmplă „acolo”. Cu alte cuvinte, unul va fi separat de ceea ce se întâmplă, un observator.

Ca un spectator la un joc sportiv, ei vor fi pe margine și nu vor juca un rol în ceea ce se întâmplă. Astfel, anumite lucruri „acolo” vor fi reale și anumite lucruri vor fi false, iar diferențierea dintre cele două va fi cheia.

Un alt unghi

Totuși, ce se întâmplă dacă cineva, împreună cu semenii lor, nu este doar un observator a ceea ce se întâmplă acolo? Ce se întâmplă dacă sunt atât observatori, cât și co-creatorii a ceea ce se întâmplă în lume?

Dacă acesta este cazul, ar însemna că, deși unele știri vor fi reale și alte știri false, ceea ce se întâmplă „acolo” este pur și simplu o manifestare a conștiinței. În adâncul, apoi, dincolo de realitatea fizică care este trăită prin cele cinci simțuri, totul este o iluzie și, în consecință, nu reală.

O altă perspectivă

Luând în considerare acest lucru, cineva poate petrece mult timp și efort încercând să descopere ceea ce este „real” sau ceea ce este „fals” sau își poate da seama că, la un nivel mai profund, totul este fals. Având această înțelegere, îi poate împiedica să fie total prinși în ceea ce se întâmplă „acolo” și să co-creeze o lume diferită.

Acest lucru se poate întâmpla prin faptul că nu se hrănește cu dramele care se desfășoară în exterior și fiind chiar ceea ce vor să vadă mai mult din exterior. Pe măsură ce își schimbă propria conștiință, se va schimba și conștiința colectivă.

Conectat

Pentru a-și schimba propria conștiință, cel mai probabil vor trebui să-și vindece rănile interioare. Aceste răni interioare vor fi rezultatul a ceea ce au experimentat ca adulți, a ceea ce a avut loc în primii ani și a ceea ce strămoșii lor le-au transmis.

Motivul pentru care curățarea propriei conștiințe va schimba conștiința colectivă este că nu sunt separați de nimeni sau de nimic. Sentimentul lor de separare va fi ceva ce creează ego-mintea lor, împreună cu ochii lor.

Gânduri finale

Când vine vorba de a face față rănilor și traumelor lor interioare, este posibil să fie nevoie să se întindă pentru sprijin extern. Acest lucru poate fi asigurat de asistența unui terapeut sau a unui vindecător.

Pe măsură ce mai mulți oameni nu se mai hrănesc cu dramele care sunt „acolo” și devin conștienți de modul în care își creează în comun lumea și planeta în ansamblu, lumea se va schimba. Datorită acestei schimbări, efectul pe care îl are lumea interioară asupra lumii exterioare va deveni ceva cunoscut pe scară largă.