Feliatoarele de carne fac parte din prepararea alimentelor americane. Produsul datează din secolul al XIX-lea. Primul feliator american pentru carne a venit încă din 1909. Acestea au fost la un moment dat o parte integrantă a fabricării americane a produselor pentru prepararea alimentelor. Dezvoltarea a avut loc pentru a felia mai multă carne mai repede în delicatese și măcelării. Pe măsură ce secolul al XX-lea a progresat, feliatoarele de carne au devenit parte a bucătăriilor din Statele Unite. Cu o publicitate minimă, produsele au arătat valoare pentru felierea cărnii pentru gustări și mese. La scurt timp după cel de-al doilea război mondial, utilizarea feliatorului de carne a devenit parte a prânzurilor sănătoase atât pentru studenți, cât și pentru cei care luau prânzul pentru a lucra în pungi și cutii de prânz.

Pe măsură ce consumul de carne a crescut, a crescut și utilizarea produselor pentru prepararea cărnii pentru mese, cum ar fi prânzul și cina. Feliatoarele de carne și utilizarea lor au ajutat familiile și concurența lor de a asigura familiilor să devină un produs de preparare a alimentelor mai important pentru a tăia și tăia felii de carne, așa cum achiziționați la delicatese și măcelării din jur. Toată lumea era acum capabilă să facă acest lucru cu mișcări simple de mână.

Odată ce motoarele electrice au devenit obișnuite în aparatele de bucătărie mici, adăugarea lor la produsele pentru tăierea cărnii a adăugat un confort modern familiilor din întreaga țară. Mamele și soțiile ar putea pregăti mai ușor prânzurile pentru soți și copii. Pe măsură ce stresul din al XX-lea a crescut, a crescut și necesitatea de a finaliza sarcinile mai rapid și mai eficient. Feliile de carne au devenit din ce în ce mai frecvente pe măsură ce anii 1950, 1960 și 1970 au progresat. Ceea ce a făcut odată parte dintr-unelement de stare, „feliatoarele de carne erau un alt mic aparat de bucătărie”fiecare gospodărie trebuie să aibă. Motoarele au devenit disponibile în fiecare linie de produse. Detaliile pentru produse au devenit principalul obiectiv al marketingului. Detalii pentru produse precum:

  1. Dimensiunea lamei
  2. Aluminiu
  3. Oțel inoxidabil
  4. Usor de curatat
  5. Ușor de asamblat
  6. Ușor de demontat
  7. Ușor de remontat

Toate cele de mai sus au împins publicitatea și comercializarea felierelor de carne de-a lungul secolului al XX-lea. Oamenii au continuat să caute ușurința în pregătirea mâncării. Feliile de carne au oferit ușurință, împreună cu viteza pentru a oferi felii de carne de înaltă calitate și alte alimente. Aceștia s-au transformat în felii de mâncare pentru a arăta versatilitate. După versatilitatea stabilită, feliile de alimente au evoluat spre a fi un aparat capabil să pregătească alimente sănătoase într-un mod mai sănătos. Acest lucru a atras mai mulți oameni, odată cu deschiderea unui nou segment de piață în ultima parte a secolului al XX-lea.

Pregătirea alimentelor sănătoase a explodat în anii 1990 și continuă și astăzi. Acum, până în al doilea deceniu al secolului XXI, tot mai mulți oameni caută să-și îmbunătățească sănătatea. Această îmbunătățire a sănătății provine din dorința de a mânca o dietă mai sănătoasă. O dietă mai sănătoasă devine mai ușoară cu aparatele de preparare a alimentelor sănătoase.