[ad_1]

Bitcoin a atins apogeul în urmă cu aproximativ o lună, pe 17 decembrie, la un maxim de aproape 20.000 de dolari. Pe măsură ce scriu, criptomoneda este sub 11.000 USD … o pierdere de aproximativ 45%. Asta este mai mult decât 150 miliarde dolari în cap de piață pierdut.

Indicați multe strângeri manuale și scrâșnirea dinților în cripto-comentariu. Este gât și gât, dar cred că mulțimea „Ți-am spus-așa” are avantajul asupra „factorilor de scuză”.

Iată ce se întâmplă: cu excepția cazului în care tocmai ți-ai pierdut cămașa pe bitcoin, nu contează deloc. Și sunt șanse, „experții” pe care îi puteți vedea în presă nu vă spun de ce.

De fapt, prăbușirea bitcoinului este minunată … pentru că înseamnă că toți ne putem opri doar să ne gândim cu totul la criptomonede.

Moartea Bitcoin …

Peste un an, oamenii nu vor vorbi despre bitcoin în linie la magazinul alimentar sau în autobuz, așa cum sunt acum. Iata de ce.

Bitcoin este produsul unei frustrări justificate. Proiectantul său a declarat în mod explicit că criptomoneda este o reacție la abuzul guvernului de monede fiduciare, cum ar fi dolarul sau euro. Trebuia să ofere un sistem de plată independent peer-to-peer bazat pe o monedă virtuală care nu putea fi degradată, deoarece exista un număr finit de ele.

Acest vis a fost demis de mult în favoarea speculațiilor brute. În mod ironic, majorității oamenilor le pasă de bitcoin, deoarece pare o modalitate ușoară de a obține mai multe monede fiduciare! Nu o dețin pentru că vor să cumpere pizza sau benzină cu ea.

Pe lângă faptul că este o modalitate teribilă de a tranzacționa electronic – este extrem de lent – succesul Bitcoin ca piesă speculativă l-a făcut inutil ca monedă. De ce l-ar cheltui cineva dacă apreciază atât de repede? Cine ar accepta una când se depreciază rapid?

Bitcoin este, de asemenea, o sursă majoră de poluare. Este nevoie de 351 kilowatt-oră de electricitate doar pentru a procesa o tranzacție – care eliberează, de asemenea, 172 kilograme de dioxid de carbon în atmosferă. Este suficient pentru a alimenta o gospodărie din SUA timp de un an. Energia consumată până acum de toate extracțiile bitcoin ar putea alimenta aproape 4 milioane de gospodării americane timp de un an.

Paradoxal, succesul bitcoinului ca modă veche joc speculativ – nu utilizările sale libertare preconizate – a atras represiunea guvernului.

China, Coreea de Sud, Germania, Elveția și Franța au implementat sau iau în considerare interdicții sau limitări privind tranzacționarea bitcoin. Mai multe organizații interguvernamentale au solicitat acțiuni concertate pentru a limita bula evidentă. Comisia SUA pentru valori mobiliare, care odinioară părea să aprobe instrumentele financiare derivate pe bază de bitcoin, pare acum ezitantă.

Și potrivit Investing.com: „Uniunea Europeană implementează reguli mai stricte pentru a preveni spălarea banilor și finanțarea terorismului pe platformele de monedă virtuală. De asemenea, analizează limitele tranzacționării cu criptomonede.”

Este posibil să vedem cândva o criptomonedă funcțională, acceptată pe scară largă, dar nu va fi bitcoin.

… Dar un impuls pentru activele Crypto

Bun. Trecerea peste bitcoin ne permite să vedem unde se află valoarea reală a activelor cripto. Iată cum.

Pentru a utiliza sistemul de metrou din New York, aveți nevoie de jetoane. Nu le poți folosi pentru a cumpăra altceva … deși tu ar putea vinde-le cuiva care a vrut să folosească metroul mai mult decât tine.

De fapt, dacă jetoanele de metrou ar fi în cantitate limitată, s-ar putea să apară o piață plină de viață pentru ei. S-ar putea chiar să tranzacționeze cu mult mai mult decât costau inițial. Totul depinde de cât de mulți oameni vrei să folosească metroul.

Acesta este, pe scurt, scenariul celor mai promițătoare „criptomonede”, altele decât bitcoin. Nu sunt bani, sunt jetoane – „cripto-jetoane”, dacă vreți. Nu sunt utilizate ca monedă generală. Sunt bune numai în cadrul platformei pentru care au fost concepute.

Dacă aceste platforme furnizează servicii valoroase, oamenii vor dori aceste jetoane criptografice și asta le va determina prețul. Cu alte cuvinte, cripto-jetoanele vor avea valoare în măsura în care oamenii apreciază lucrurile pe care le puteți obține de la platforma lor asociată.

Asta îi va face active reale, cu valoare intrinsecă – pentru că pot fi folosite pentru a obține ceva pe care oamenii îl prețuiesc. Asta înseamnă că vă puteți aștepta în mod fiabil la un flux de venituri sau servicii de la deținerea unor astfel de jetoane criptografice. În mod critic, puteți măsura acel flux de rentabilități viitoare în raport cu prețul jetonului criptografic, la fel cum facem atunci când calculăm raportul preț / câștig (P / E) al unei acțiuni.

Bitcoin, în schimb, nu are valoare intrinsecă. Are doar un preț – prețul stabilit de cerere și ofertă. Nu poate produce viitoare fluxuri de venituri și nu puteți măsura nimic asemănător unui raport P / E.

Într-o zi va fi lipsit de valoare pentru că nu vă face nimic real.

Eterul și alte active criptografice sunt viitorul

Eterul crypto-token sigur pare ca o monedă. Este tranzacționat la bursele de criptomonede sub codul ETH. Simbolul său este caracterul Xi cu majuscule grecești. Este exploatat într-un proces similar (dar mai puțin consumator de energie) cu bitcoin.

Dar eterul nu este o monedă. Proiectanții săi îl descriu ca „un combustibil pentru operarea platformei distribuite de aplicații Ethereum. Este o formă de plată efectuată de clienții platformei către mașinile care execută operațiunile solicitate”.

Jetoanele Ether vă oferă acces la una dintre cele mai sofisticate rețele de calcul distribuite din lume. Este atât de promițător, încât marile companii cad peste tot pentru a-și dezvolta utilizări practice, din lumea reală.

Deoarece majoritatea oamenilor care îl tranzacționează nu prea înțeleg sau nu le pasă de adevăratul său scop, prețul eterului a crescut și a spumegat ca bitcoin în ultimele săptămâni.

Dar, în cele din urmă, eterul va reveni la un preț stabil pe baza cererii pentru serviciile de calcul pe care le poate „cumpăra” pentru oameni. Acest preț va reprezenta valoare reala care poate fi evaluat în viitor. Va exista o piață futures pentru aceasta și fonduri tranzacționate la bursă (ETF), deoarece toată lumea va avea o modalitate de a evalua valoarea sa de bază în timp. La fel cum facem cu acțiunile.

Care va fi acea valoare? Nu am nici o idee. Dar știu că va fi mult mai mult decât bitcoin.

Sfatul meu: scăpați de bitcoinul dvs. și cumpărați eter la următoarea scufundare.

[ad_2]