Vegetarianismul schimbă modul în care privești și gândești despre mâncare. Este o călătorie naturală și holistică care trebuie întreprinsă pentru sănătatea corpului tău. O dietă vegetariană bine echilibrată, adică una săracă în grăsimi și bogată în fibre, este suficientă pentru a ține la distanță cele mai complicate probleme medicale, cum ar fi bolile coronariene, diabetul, hipertensiunea și chiar anumite forme de cancer.

Vegetarienii tind să consume mai multe cantități de grăsimi polinesaturate care sunt sănătoase în comparație cu grăsimile saturate prezente în toate produsele din carne. O masă vegetariană tipică este cea care include o proporție echilibrată de cereale, cereale, leguminoase, nuci, semințe, fructe, legume, produse lactate și soia. Din moment ce există atât de multă varietate, veți obține toți nutrienții de care are nevoie corpul dvs. din acest tip de masă.

Știm cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și a lua un mic dejun vegetarian înseamnă să dubleze beneficiile pentru sănătate. Deci, înlocuiți ouăle amestecate, slănina prăjită și cârnații cu fructe, cereale și soia. Este întotdeauna cel mai bine să luați un mic dejun combinat, adică unul care include o porție de fructe, cereale și produse lactate în loc de un singur produs.

Fructele sunt bogate în fibre, sărace în grăsimi și, de asemenea, bogate în majoritatea nutrienților, cum ar fi minerale și vitamine. Puteți lua o porție sau două dintr-unul sau două feluri diferite de fructe; dacă nu vă place să mâncați fructe ca atare, atunci faceți un smoothie cu fructe unice sau diferite, care este la fel de sănătos. Încercați să includeți cât mai mult posibil pielea fructului, în special pentru mere, struguri, pere, guava etc.

Includeți o porție de cereale în micul dejun zilnic, iar cel mai bun exemplu este făina de ovăz, care este o sursă abundentă de fibre dietetice. Făina de ovăz conține fibre solubile care întârzie digestia și absorbția alimentelor, având astfel un impact lent asupra metabolismului zahărului din sânge. Prin urmare, această cereală este foarte recomandată diabeticilor. De asemenea, s-a dovedit că fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului din organism. Pentru cei cărora le lipsește gustul de slănină și ouă, încercați echivalentele vegetariene precum tofu amestecat și slănină de soia.

Puteți prepara tofu amestecat în același mod ca ouăle amestecate adăugând alte ingrediente proaspete la alegere, cum ar fi ceapa, roșiile, ciupercile și spanacul. Soia este o sursă excelentă de calciu și este, de asemenea, benefic în reducerea colesterolului și a trigliceridelor. O masă vegetariană este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a slăbi, deoarece rețetele și dietele preparate din fructe și legume sunt în mod natural mai scăzute în calorii și grăsimi.

De asemenea, este ușor de digerat, făcându-l o opțiune excelentă atât pentru copii, cât și pentru bătrâni. Mâncarea vegetariană nu trebuie să fie deloc plictisitoare; de fapt, există mii de rețete delicioase care pot fi preparate din legume, cereale, fructe, nuci și cereale pe care veți uita curând că produsele din carne au existat vreodată. Și mai presus de toate, poți fi mândrul proprietar al unei conștiințe curate, în timp ce pledezi pentru cruzimea împotriva animalelor.