Când mănânci o cantitate foarte mică de carbohidrați, corpul tău este pus într-o stare de cetoză. Ceea ce înseamnă acest lucru este că corpul tău arde grăsimea pentru energie. Cât de redusă trebuie să mănânci o cantitate de carbohidrați pentru a intra în cetoză? Ei bine, variază de la o persoană la alta, dar este un pariu sigur să rămâi sub 25 de carbohidrați net. Mulți ar sugera că, atunci când vă aflați în „faza de inducție”, care este momentul în care vă puneți corpul în cetoză, ar trebui să rămâneți sub 10 carbohidrați neti.

Dacă nu sunteți sigur ce sunt carbohidrații neti, permiteți-mi să vă ajut. Glucidele nete reprezintă cantitatea de carbohidrați consumată minus cantitatea de fibre dietetice. Așadar, dacă în ziua în care mâncați în total 35 de grame de carbohidrați neti și 13 grame de fibre dietetice, carbohidrații neti ai zilei ar fi de 22. Destul de simpli, nu?

Deci, pe lângă pierderea în greutate, ce altceva mai are de bine la ceto? Ei bine, mulți oameni vorbesc despre claritatea lor mentală îmbunătățită atunci când urmează o dietă. Un alt beneficiu este creșterea energiei. Un altul este scăderea poftei de mâncare.

Un lucru de care să vă faceți griji atunci când urmați dieta ketogenică este ceva numit „gripa ceto”. Nu toată lumea experimentează acest lucru, dar pentru acest lucru, poate fi dificil. Vă veți simți letargic și este posibil să aveți dureri de cap. Nu va dura foarte mult. Când vă simțiți așa, asigurați-vă că obțineți multă apă și odihnă pentru a trece prin ea.

Dacă sună ca un fel de dietă care te-ar interesa, atunci ce aștepți? Scufundați auzit mai întâi în keto. Nu veți crede rezultatele obținute într-un timp atât de scurt.