Bazându-se pe o dietă simplă de 7 zile, dieta cu supă de varză este foarte restrictivă. Este o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, bogată în fibre, cu conținut scăzut de calorii, îndreptată spre pierderea rapidă în greutate.

Alimentele primare permise pe tot parcursul dietei includ cantități mari de supă de varză (cât mai mult posibil, cel puțin o dată pe zi), legume, fructe și carne de vită, dar nu toate acestea împreună, distribuite zilnic. Alcoolul nu este permis în mod special, doar apă și sucuri de fructe neîndulcite atunci când este adecvat.

La fel ca orice alte programe dietetice de slăbit, dieta cu supă de varză are și avantajele și dezavantajele pe care ar trebui să le cunoaștem.

Cele 7 avantaje ale dietei cu supă de varză

Avantajele acestei diete sunt următoarele:

1. Slăbești mai mult pe măsură ce mănânci mai multă varză.

2. Puteți mânca cât doriți supă de varză pe tot parcursul dietei.

3. Supa de varză are un conținut ridicat de apă, iar apa a fost o modalitate dovedită de a vă menține bine hidratat în orice moment.

4. Se știe că dieta este bogată în fibre și mai puține calorii în comparație cu altele.

5. Datorită compoziției supei, nu veți rămâne senzație de foame.

6. Această supă nu va scoate carnea din dieta dvs., deoarece vi se va mai permite să mâncați carne de vită în timpul dietei.

7. Dieta durează doar șapte zile.

Cele 7 dezavantaje ale dietei cu supă de varză

Pe de altă parte, există câteva dezavantaje în ceea ce privește dieta cu supă de varză și sunt după cum urmează:

1. Un efect secundar raportat al acestei diete este acela că ar trebui să dea dureri de cap celor care o suferă.

2. Dieta cu supă de varză este eficientă numai pentru pierderea în greutate în prima săptămână. Nu este destinat unei diete pe termen lung, de aceea persoanele care urmează dieta trebuie să se transfere la un alt regim alimentar.

3. Dieta restricționează alte tipuri de băuturi, altele decât apa sau sucurile neîndulcite. Îndepărtarea poftelor de alcool, băuturi răcoritoare și băuturi lactate poate fi dificilă.

4. În loc să piardă grăsime și apă. Dieta cu supă de varză vă atacă mușchii și ajungeți să pierdeți țesut muscular prețios.

5. Datorită cantității restrânse de calorii, este posibil să simțiți un nivel scăzut de energie pe tot parcursul dietei.

6. Varza nelimitată poate să nu pară neplăcută, mai ales pentru cei cărora practic nu le plac varza.

7. Dietei îi lipsesc vitaminele și mineralele necesare pentru conservarea unui corp sănătos.

Această dietă este doar un tip de dietă rapidă și nu trebuie luată mai mult decât durata recomandată. Dacă doriți să slăbiți mai mult decât cele câteva kilograme vărsate cu „dieta cu supă de varză”, vă recomandăm să solicitați ajutorul dieteticienilor profesioniști.