În primul rând, este esențială o dietă alcalinizantă bazată pe abundența de fructe și legume proaspete. Aceste alimente naturale sunt bogate în enzime, antioxidanți și fibre care curăță și reechilibrează pH-ul celulelor. Sucul de legume și fructe vă va accelera procesul de vindecare.

Următorul pas în dieta sarcoidozei este eliminarea alimentelor producătoare de acid care perturbă funcția celulară. Aceste alimente toxice includ alcool, cafea, coloranți, conservanți, proteine ​​animale în exces, acizi grași trans și substanțe chimice. Prea mulți carbohidrați ca cel din zahăr și din boabele procesate pot agrava inflamația, așa că ar trebui să fie minimizat în această dietă.

Adăugarea de ierburi vindecătoare și substanțe nutritive în dieta dvs. cu sarcoidoză vă va optimiza rezultatele. Ierburile precum ghimbirul, menta, ciulinul de lapte și ierburile chineze cu echilibru imunitar prezintă beneficii terapeutice la pacienții cu sarcoizi. Substanțele nutritive antiinflamatoare, cum ar fi vitamina C, zincul și uleiul de pește, pot repara țesuturile deteriorate și pot preveni alte deteriorări.

În cele din urmă, utilizarea enzimelor derivate din plante și animale este neprețuită în descompunerea grupurilor de celule imune anormale numite granuloame, care se văd în sarcoid.

Alimentele vindecătoare din dieta sarcoidozei ar trebui să fie în fruntea luptei împotriva acestei boli urâte. Spre deosebire de medicamentele convenționale, aceste alimente și suplimente nu au efecte secundare. Acestea sunt, de asemenea, accesibile și ușor de cumpărat de la magazinul dvs. alimentar sănătos sau de la băcănie. Dacă tu sau o persoană dragă te lupți cu sarcoidul, atunci aceste alimente pot fi răspunsul pe care l-ai căutat.