Marketingul prin social media este un termen care se referă la promovarea a orice pe rețelele de socializare. Aceasta include linkuri de afiliere de marketing, linkuri CPA, articole de blog, linkuri de site-uri web și multe altele pe Facebook, Twitter și alte rețele de socializare.

În timp ce toată lumea știe că rețelele sociale cresc foarte repede, nu toți comercianții de internet profită din plin de marketingul social. Profitarea de marketingul pe rețelele sociale poate oferi o mulțime de beneficii pentru afacerea dvs. online și strategiile dvs. de marketing pe internet.

Ingredientul secret

Aruncați o privire la un blog popular din nișa dvs. Șansele sunt, blogul are butoane de partajare socială și linkuri către conturile lor sociale. De asemenea, ar trebui să puteți vedea cantitatea de acțiuni pe rețea socială pe butoanele de partajare socială – și numerele ar trebui să fie, de asemenea, destul de mari.

De ce este așa? Pur și simplu pentru că proprietarul acelui blog a aflat că marketingul pe rețelele sociale este într-adevăr ingredientul secret pentru a avea succes și pentru a conduce mult trafic și implicare în blogul tău.

Utilizând diferite rețele de socializare, puteți să accesați piețe noi, să vă extindeți acoperirea și să vă construiți o autoritate mai bună pentru dvs., marca dvs. și pentru site-ul dvs. web. Cea mai bună parte din toate acestea este că includerea unei strategii de marketing pe rețelele sociale în strategia dvs. de marketing online nu necesită prea mult timp suplimentar și este o modalitate excelentă de a afla mai multe despre publicul dvs.

Rețelele sociale de vizat

Când vă planificați strategia de marketing pentru rețelele de socializare, ar trebui să fiți conștienți de mai multe rețele sociale populare pe care le puteți viza în strategia dvs. De asemenea, ar trebui să efectuați cercetări adecvate pentru a afla pe ce rețele sociale publicul dvs. țintă se află cel mai mult și apoi ar trebui să vizați aceste rețele sociale mai mult decât altele.

Unele rețele sociale populare cu care ar trebui să începeți includ:

  • Facebook
  • Stare de nervozitate
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Reddit

Acestea sunt câteva rețele excelente care vă pot ajuta să începeți. Ar trebui să navigați prin aceste rețele și să aflați unde publicul dvs. țintă participă cel mai mult și în ce secțiuni vă puteți descoperi și extinde acoperirea.

Conturile dvs. sociale

Site-ul dvs. web ar trebui să aibă o prezență socială pe cât mai multe rețele sociale posibil. Acest lucru este important, deoarece social media vă ajută să îmbunătățiți implicarea și vă vor ajuta să aflați mai multe despre publicul dvs. țintă – despre ce vor să citească, despre ce cumpără, etc.

Asigurați-vă că creați o prezență socială pentru site-ul sau blogul dvs. pe toate rețelele sociale enumerate mai sus, care includ Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn și Reddit.

O imagine de profil creativă și de înaltă calitate ar trebui adăugată la toate conturile dvs., precum și o fotografie de copertă care explică despre ce este vorba site-ul dvs. web. Apoi, ar trebui să postați conținut obișnuit în contul dvs. – nu utilizați prezența dvs. socială pentru a partaja numai link-uri către site-ul dvs. web. Trebuie să găsiți un echilibru bun între postarea de conținut de calitate, indicii utile și linkuri către site-urile dvs. pe conturile dvs. sociale. Acest lucru vă va oferi mai multă autoritate și vă poate ajuta să vă sporiți numărul de persoane sociale, ceea ce va conduce traficul către site-ul dvs. web și vă va spori implicarea online.