Uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Dacă începeți un nou program de alimentație sănătoasă, doriți să vă asigurați că acest ulei este inclus. Este fundamentul dietei mediteraneene, care au cele mai longevive culturi din lume. Multe dintre efectele dietei mediteraneene care promovează sănătatea au fost creditate în consumul de ulei de măsline.

Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Motivul pentru care uleiul de măsline ar trebui să fie pe lista alimentelor sănătoase se datorează unei combinații de doi nutrienți cheie care stimulează sănătatea. Acești doi nutrienți sunt grăsimi monoinsaturate și esteri de tirozol.

În primul rând, grăsimile mononesaturate ajută la consolidarea nivelului de colesterol din sânge, care vă reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc nivelul glicemiei, care ajută la tratamentul diabetului. Ceilalți nutrienți, esterii tirozolului, ajută la protejarea împotriva mai multor afecțiuni de sănătate și infecții și, de asemenea, ameliorează durerea, vă susțin organele vitale și vă întăresc sistemul imunitar.

De ce ar trebui să controlați cât consumați?

În ciuda faptului că uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase alimente din jur, este grăsime pură, așa că trebuie să fii atent cât consumi în același timp. O lingură conține aproximativ 120 de calorii, astfel încât adăugarea a doar câteva linguri la mese poate crește cu adevărat cantitatea de calorii din alimente și mese.

Cum poți mânca cantitatea potrivită de ulei de măsline?

Pentru a adăuga beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline în planul tău de alimentație, fără a trece de partea de sus, simplă picură o cantitate de lingură peste o salată. Sau puteți presăra carne înainte de gătit pentru a adăuga aromă și umiditate. Adăugarea unei linguri la un curry, o caserolă sau orice alt fel de mâncare fierbinte vă va oferi sănătatea care stimulează substanțele nutritive conținute în ulei, fără a modifica prea mult gustul sau textura felului dvs. de mâncare.

Trebuie doar să te uiți la statisticile din spatele dietei mediteraneene pentru a vedea beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate. Dacă doriți să mâncați alimente sănătoase ca parte a noului dvs. plan de alimentație, asigurați-vă că acest ulei este unul dintre alimentele din noua dvs. dietă îmbunătățită. Rețineți că nu puteți face alimente nesănătoase mai sănătoase prin simpla adăugare de ulei de măsline, așa că trebuie totuși să mâncați o dietă echilibrată. Aceasta înseamnă să consumați cantitatea potrivită de alimente din principalele grupe de alimente, care sunt considerate a fi cereale integrale, fructe și legume, proteine, jurnal, grăsimi și zahăr.