[ad_1]

Am fost ieri la supermarket (supermarket) și a trebuit să clătin din cap cu toate etichetele inteligente și înșelătoare ale produselor alimentare de peste tot. În fiecare culoar, am văzut tone de produse care pretindeau tot felul de lucruri care se presupune că sunt „sănătoase”, dar care nu sunt în realitate. Aceasta este înșelăciunea comercializării produselor alimentare în cel mai rău moment.

Unul dintre lucrurile pe care le-am observat care m-a deranjat cu adevărat a fost că am văzut mai multe exemple de alimente sănătoase în starea lor naturală, observând în același timp versiuni contrafăcute excesiv procesate ale acestor alimente originale care susțineau că sunt mai sănătoase decât versiunea naturală.

Cu toate acestea, în realitate, toate aceste versiuni false au fost cu adevărat mult mai rele pentru tine decât originalul … și încă mai au bilele pentru a pretinde că versiunile lor „junkificate” excesiv de procesate sunt mai bune.

Lucrul trist este că milioane de oameni se îndrăgostesc de acest marketing înșelător în fiecare zi. Iată câteva exemple pe care le-am observat:

Exemplul nr. 1: Produs care se pretinde a fi „Mai bun decât untul de arahide”

Acest produs este ridicol! Nu pot să cred că nimeni nu ar crede vreodată că această junk procesată este mai bună pentru ei decât untul natural de arahide minim procesat.

În primul rând, dacă cumpărați un bun unt natural de arahide, este de obicei foarte simplu doar două ingrediente … arahide și sare. Și nu adaugă multă sare, deci nu este un produs cu conținut ridicat de sodiu.

Cu toate acestea, acest unt de arahide contrafăcut care pretindea că este „mai bun decât untul de arahide” (încercând să pară mai sănătos decât untul de arahide natural pe baza afirmațiilor sale de pe etichetă) avea o listă de gunoi procesat în care nu ai crede. În primul rând, elimină toate grăsimile sănătoase naturale din arahide, astfel încât să fie un produs „cu conținut scăzut de grăsimi”. Bine, acum tocmai ați luat una dintre cele mai sănătoase părți ale untului de arahide … pofta de mâncare care satisface grăsimile sănătoase de care aveți nevoie pentru a controla pofta și pentru a gestiona niveluri mai stabile de zahăr din sânge în corpul dumneavoastră.

Pentru a înrăutăți lucrurile, grăsimile sănătoase au fost înlocuite cu 2 tipuri diferite de siropuri pe bază de zahăr, precum și suc suplimentar de trestie deshidratat (alias ZAHAR), în plus față de amidonuri rafinate adăugate (în cazul în care nu ați obținut o cantitate suficientă de zahăr din sânge carbohidrați rafinați încă).

Acest produs a luat ceva la fel de simplu și natural ca untul de arahide și l-a transformat în ceea ce ar trebui să fie numit într-adevăr un fel de bomboane nedorite procesate. Cu toate acestea, ei susțin că este mai sănătos pentru tine decât untul de arahide. Și cumva scapă înșelând masele așa pe eticheta lor. Nu fi prostul lor!

Exemplul nr. 2: produs care pretinde că este „mai bun decât ouăle”.

Nu voi fi la fel de detaliat pe acesta, pentru că am intrat recent în detalii despre acest subiect într-un alt număr de ezine.

Practic, acest produs este doar albușuri de ou cu o grămadă de coloranți chimici adăugați, arome și alte prostii, inclusiv vitamine adăugate artificial.

Din nou, acest produs a distrus în esență un lucru bun prin eliminarea celei mai sănătoase părți … Gălbenușurile! Și da, gălbenușurile sunt cea mai sănătoasă parte a oului. Oricine vă spune diferit nu înțelege prea multe despre nutriția reală. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl căutați în ouăle întregi de calitate sunt fără cuști și organice.

Majoritatea oamenilor nu realizează că aproape toată nutriția de calitate a unui ou se găsește în gălbenușuri. Majoritatea vitaminelor, mineralelor, antioxidanților și oligoelementelor se găsesc în gălbenușuri, nu în albi. Chiar și proteina din albi nu este la fel de înaltă din punct de vedere al biodisponibilității fără profilul de aminoacizi al gălbenușului care completează profilul de aminoacizi al albilor.

Și nu, colesterolul din ouă nu este rău pentru tine … de fapt crește colesterolul tău mai bun decât colesterolul rău, îmbunătățindu-ți profilul general. Și grăsimile din ouă întregi sunt echilibrate și sănătoase și pentru dvs.

Linia de fund … ouăle întregi sunt mai sănătoase decât albușurile. Nu este nici măcar o comparație strânsă. Declarațiile etichetei sunt doar un alt exemplu de înșelăciune în domeniul comercializării produselor alimentare.

Exemplul nr. 3: un produs care pretinde că este „mai bun decât untul”.

Aceasta era în esență margarină mizerabilă, care este încărcată cu grăsimi trans foarte procesate și mortale, totuși a avut nervul să pretindă că este „mai bună decât untul”.

Nu cădea pentru asta!

Chiar și untul de calitate scăzută este mai bun pentru tine decât orice margarină de pe piață. O problemă cu untul sunt pesticidele și hormonii care se găsesc frecvent în vacile crescute necorespunzător.

Din acest motiv, este întotdeauna o alegere bună să mergeți cu unt organic și, dacă puteți găsi unt alimentat cu iarbă, aș spune chiar că poate fi sănătos pentru dvs. Untul hrănit cu iarbă este mai mare sub forma naturală a acidului linoleic conjugat benefic (CLA). De fapt, adăugarea unui pic de unt în legumele aburite vă ajută corpul să absoarbă mai multe vitamine și minerale din legume.

De asemenea, datorită conținutului de grăsimi saturate stabile din unt, acest lucru face din unt unul dintre cele mai bune uleiuri cu care să gătești. Uleiurile care au un conținut ridicat de grăsimi polinesaturate, cum ar fi soia, porumbul, șofranul (și chiar inul) sunt cele mai proaste de gătit datorită naturii extrem de instabile a chimiei lor. Am un articol complet cuprinzător despre uleiurile care sunt cele mai sănătoase pentru gătit și care nu se bazează pe chimia lor.

Un alt punct … grăsimea saturată din unt NU este rea pentru tine. Am bătut deja un cal mort cu acest subiect în articolele anterioare, dar din nou, articole mai detaliate despre acest subiect sunt găsite pe site-ul meu.

Puteți găsi alte zeci de articole despre toate aceste subiecte controversate despre sănătate și fitness pe site-ul meu de mai jos. Spre bună sănătate!

[ad_2]