Un cuptor cu microunde este un aparat de bucătărie care economisește timp de gătit și face mâncarea mai gustoasă. Este ușor de utilizat și consumă mai puțină energie electrică. Cuptorul cu microunde încălzește alimentele, dar nu se încălzește singur, astfel încât riscul de arsuri este mult redus. Cuptoarele cu microunde au temperatura de gătit mai scăzută, astfel încât există mai puțină formare de gudroane cancerigene și nu modifică conținutul nutrițional al alimentelor. Timpul mai scurt de preparare la cuptorul cu microunde înseamnă, de obicei, o mai bună retenție a nutrienților. Cuptoarele cu microunde nu necesită apă, astfel încât riscul de scurgeri de nutrienți în apă este, de asemenea, prevenit. Un platan rotativ ajută la prevenirea punctelor fierbinți, astfel încât mâncarea este gătită uniform. Toate temporizatoarele cu microunde sunt prevăzute cu opțiuni și temporizatoare prestabilite, deci nu trebuie să îl monitorizați constant.

AB Electrolux sau mai cunoscut sub numele de Electrolux este un producător multinațional suedez de aparate de uz casnic și profesional cu sediul în Stockholm, Suedia. Este clasat în mod constant al doilea cel mai mare producător de aparate din lume după unitățile vândute după Whirlpool. Compania produce produse care includ frigidere, aparate de aer condiționat, cuptoare cu microunde, mașini de spălat și uscătoare.

Cuptoarele cu microunde Electrolux Smart Series sunt disponibile în trei tipuri – Grill, Convection și Solo. Microundele de tip Grill vin în două variante, G20M.WW cu o capacitate de 20 litri și G26K101.SB cu o capacitate de 26 litri. Grătarul poate fi utilizat pentru grătarul de pizza, pui tikka și etc. Vine cu Piezo Grill, care menține temperatura uniformă a grătarului și gătește mâncarea mai repede. Gătitul, reîncălzirea și dezghețarea sunt ușurate. Încălzitorul Tandoori este la fel ca un cuptor tandoori, încălzitorul ajută la prepararea alimentelor la grătar mai rapid, mai clare și mai bune. Cuptorul cu microunde prin convecție oferă consumatorilor opțiunea de a coace prăjituri sau biscuiți, preparare la grătar, gătit, dezghețat și reîncălzit. Funcția rotisor ajută la rotația lentă a alimentelor, a prăjiturilor și a fursecurilor, pentru a asigura o aplicare uniformă de căldură pentru o rumenire uniformă pe toate părțile. Această serie are 6 variante cu o capacitate cuprinsă între 20 litri și 30 litri. Cuptorul cu microunde Solo este cuptorul dvs. de bază care oferă opțiuni precum reîncălzirea, dezghețarea și gătitul.

Toate cele trei tipuri de cuptoare cu microunde au o garanție de trei ani pentru Magnetron, astfel încât consumatorii să poată rămâne fără tensiune în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea. Meniurile Smart Auto-Cook le permit consumatorilor să se bucure de până la 251 de cicluri pre-programate de gătit pentru alimente doar prin apăsarea unui buton. Tehnologia Smart Wave, o altă caracteristică comună celor trei, asigură faptul că există un nivel constant de putere. Această caracteristică elimină petele reci, marginile prea gătite și ajută la prepararea uniformă a alimentelor și menține alimentația intactă.

Cuptoarele cu microunde sunt ușor de întreținut și de curățat. Cu o cârpă umedă de bumbac sau un burete, ștergeți cuptorul din interior și sunteți bine să mergeți.