A ști cum să vinzi un scenariu este atât ceea ce știi, cât și pe cine cunoști. Ca atare, modul de a vinde un scenariu are mult de-a face cu marketingul pe rețele sociale și rețelele. Lucrul frumos al comunicărilor pe rețelele sociale este că oamenii din industria cinematografică, precum producătorii și regizorii, păstrează acum prezențe active pe rețelele sociale. Drept urmare, aveți ocazia să formați o relație cu ei și să le prezentați filmul, emisiunea TV sau scenariul filmului.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să vindeți un scenariu unui producător fără să-l speriați, iată câțiva pași necesari de întreprins:

• Găsiți site-ul web al producătorului sau profilul social media.

• Dacă profilul este public, trimiteți-le online o cerere de prietenie.

• Faceți-vă timp pentru a le cunoaște înainte de a încerca să le prezentați proiectul.

• Când timpul este potrivit, continuați să le prezentați ideea. Cel mai bun moment este dacă și când vă cer acest lucru.

Încercați să găsiți producători care produc filme similare cu cele pe care doriți să le realizați, dacă scopul dvs. este să vindeți un scenariu de comedie romantică, de exemplu, Jason Blum și oamenii din „Activitatea paranormală” probabil nu vor fi cel mai bun pariu al dvs. Dacă veți afla cum să vindeți un scenariu, unul dintre cele mai importante lucruri de înțeles este că trebuie să găsiți un producător care să aibă o idee despre proiectul dvs. și care să aibă experiență în realizarea acestor tipuri de filme.