Fructele sunt componente vitale ale unei diete sănătoase. Cu toate acestea, 60% dintre americani abia mănâncă suficiente fructe. Mulți spun că este greu să le încapi și să le faci greu. Pentru a vă satisface cerințele zilnice, înseamnă să mâncați 2 până la 3 căni de fructe. Acest lucru prezintă o provocare pentru mulți. Înarmându-vă cu cunoștințele despre cum să includeți fructele în dietă, rolul pe care îl joacă într-o stare de sănătate optimă este un stimulent pentru a le face prioritare ca componente ale stilului dvs. de viață sănătos. Fructele sunt delicioase, colorate și pot fi consumate la cerere. Fructele sunt sărace în calorii, sunt bogate în nutrienți – bogate în vitamine, minerale, fito-nutrienți, fibre cu conținut ridicat de apă. Deși unele fructe sunt sezoniere, fructele proaspete sunt încă disponibile în magazinele alimentare pe tot parcursul anului, când producțiile fermelor locale sunt oprite.

Feriți-vă de producătorii de alimente care plasează cantități mici de „fructe adevărate” în alimente și le includ ca „fructe adevărate” pe eticheta alimentelor lor. Aceste afirmații nu se traduc ca fructe întregi sau ca fructe. Aruncați o privire la ingredientele etichetei nutriționale. Întrebați-vă, acest fruct este listat ca „fruct întreg” sau „aromat de fructe?” Dacă este „aromat de fructe”, nu se consideră fructe întregi.

Fructele proaspete au o aromă dulce sau acidulată. În principal, acestea sunt sărace în calorii, bogate în substanțe nutritive, gustoase și aromate. Fructele conservate și congelate fără zaharuri sau siropuri adăugate se consideră fructe pure. Includeți o varietate de fructe în dieta dvs., cum ar fi fructele de pădure care sunt ambalate cu vitamine C, banane, conțin potasiu, mango conține vitamina A și fibre. Fă-ți un obicei să mănânci diferite fructe. Fiecare fruct oferă nutrienți și beneficii diferite și aceasta este cheia pentru obținerea varietății.

Fructe uscate ca stafidele; afine și prune uscate sunt fructe pure, dar trebuie consumate în cantități mai mici, deoarece uscarea le face mai concentrate și mai bogate în calorii. Uită-te la diferență; o cană de struguri proaspeți are aproximativ 104 calorii și o jumătate de cană de stafide are 216 calorii. O altă opțiune este congelarea fructelor, consumul acestui tip de fructe nu contribuie la calorii ridicate, are o aromă bună și își păstrează majoritatea nutrienților. Cu toate acestea, sunt scumpe.

100% Suc

Sucurile de fructe sută la sută sunt considerate o porție de fructe. Cu toate acestea, întregul fruct al unei portocale oferă 62 de calorii, 3 g de fibre. O porție de suc, o jumătate de cană care servește cu pulpă, are aceleași calorii ca portocala integrală, dar diferența este lipsa de fibre.

Iaurt cu fructe în partea de jos

Fructele sunt de obicei incluse în iaurt. Cantitatea de fructe pe care o conține nu furnizează prea mulți nutrienți, iar zahărul adăugat crește nivelul caloric. Este mai bine să cumpărați iaurt simplu cu conținut scăzut de grăsimi și să adăugați propria porție de fructe.

Știința din spatele fructelor

Fructele sunt prietene pentru a avea o inimă sănătoasă. Într-un studiu realizat de finlandeze, femeile au adăugat ½ cană (4 uncii) de fructe de pădure mixte și aproximativ 2 uncii de fructe de pădure în dietele zilnice. Colesterolul lor bun (HDL) a fost îmbunătățit cu 5,2% după 8 săptămâni. Fructele sunt asociate în reducerea riscului de cancer. Un studiu japonez cu peste 42.000 de adulți a arătat că consumul de citrice a redus riscul tuturor tipurilor de cancer. Mulți factori pot fi atribuiți constatărilor. O idee sugerează că flavonoidele lămâii pot inhiba creșterea celulelor canceroase. Fructele sunt un mare ajutor în pierderea în greutate. Cercetătorii din Brazilia au cerut femeilor să adauge 3 diete, pere sau o cantitate egală de fibre care conțin prăjituri de ovăz în dietele lor zilnice. La sfârșitul celor 10 săptămâni, consumatorii de fructe au slăbit aproape 2 kilograme, în timp ce greutatea consumatorilor de ovăz a rămas aceeași. Fructele conțin fibre și substanțe nutritive, așadar includeți-le în cele 3 mese sau ca gustări. Nu uitați: percepția despre „dulceață” sau aciditate este personală. Fructele consumate înainte de vârful sezonului său pot fi mai acide pentru palat. Fructele consumate în timpul sau după sezonul lor de vârf pot avea un gust mai puțin acid sau mai dulce pentru gust. Fructele consumate la sfârșitul sezonului pot fi măcinate sau măcinate cu puțină aromă reziduală.

Tendințe globale de fructe

Faceți din fructe un element esențial în planificarea meniului. Selectați o varietate de fructe colorate, care sunt gustoase, cu nutrienți densi. Fructele precum afine, căpșuni, portocale, caise, kiwi, melon, pepene verde, mere, rodie, mango, cireșe, piersici nectarine sunt delicioase și au proprietăți antioxidante care sunt bune pentru sănătatea noastră. Acestea pot fi consumate proaspete, gătite, ca topping pentru salate de cereale și chutney pentru carne prăjită la grătar, pui și pește. Data viitoare când vă vizitați magazinul alimentar, aruncați o privire asupra fructelor exotice care sunt cultivate și livrate din toate colțurile lumii și care ni se livrează peste granițele naționale și geografice prin multe canale de tehnologie și transport. Aceste fructe exotice sunt proaspete, congelate și conservate. Le puteți achiziționa ca proaspete, congelate, conservate, uscate în aceleași forme ca și fructele noastre native. Aceste fructe sunt disponibile pentru noi din regiuni din întreaga lume în care au fost cultivate și au un preț pe care nu ar trebui să-l luăm ca atare. Strugurii provin din Chile, Kiwi din Noua Zeelandă și Mango din India sau Caraibe. Aceste fructe sunt perfect formate și nu sunt deteriorate. Fă-i parte din aventura ta cu fructe. Îți faci bine corpul și sănătatea. Acum știți meritele consumului de fructe și importanța pe care o joacă în sănătatea și bunăstarea noastră, este versatil, încântă, ne păstrează papilele gustative plăcute. Deci, faceți din fructe o parte esențială a dietei.