Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați includ eliminarea carbohidraților din dietă sau cel puțin limitarea acestora și adăugarea mai multor proteine ​​și grăsimi. Dar chiar dacă tăiați cereale, legume amidon și fructe, vă va ajuta totuși să pierdeți în greutate și, și mai important, veți fi sănătos și rezultatele pierderii în greutate vor dura?

Dacă tăiați toate legumele, fructele și cerealele, răspunsul este NU. Corpul tău are nevoie de nutrienții pe care îi obține din acele alimente importante pentru a te menține sănătos. De fapt, dacă tot ce mănânci sunt proteine ​​și grăsimi, ai mai mult risc de boli de inimă, cancer și alte tipuri de boli. Dar există o modalitate prin care poți urma diete cu conținut scăzut de carbohidrați și să fii totuși sănătos. Iată cum.

Mănâncă cereale integrale în loc de boabe procesate precum orezul alb și pâinea albă. Acestea sunt carbohidrați goi, în timp ce cerealele integrale vă pot ajuta să pierdeți în greutate. Mănâncă orez brun, de exemplu, în loc de pâine sau paste.

Selectați legumele verzi, cu frunze și broccoli. O legumă cu frunze, cum ar fi kale, de exemplu, asociată cu broccoli vă va oferi o valoare nutritivă excelentă. Deși cel mai bine este să mănânci o varietate de legume, nu poți greși dacă rămâi cu legume verzi, cu frunze, în loc să tai legumele complet din dietă.

Adăugați fructe cu modă. Mănâncă câteva fructe din diferite grupuri de culori pentru a obține cea mai bună nutriție. De exemplu, mâncați o căpșună, o bucată de pepene galben și o mână de afine. Deși acest lucru nu va adăuga prea mulți carbohidrați în plus, vă va ajuta să obțineți vitaminele și mineralele de care aveți nevoie.

Ouăle sunt o modalitate excelentă de a adăuga proteine ​​în dieta dvs., deoarece oferă multe dintre aceleași tipuri de nutrienți ca fructele și legumele fără carbohidrați mari. De exemplu, ouăle îți oferă omega-3, vitamina A și multe alte suplimente. Dacă într-adevăr încercați să urmați sfaturile dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați, mâncați doar gălbenușul de ou.

Dacă eliminați aceste alimente din dietă doar pentru a pierde rapid în greutate, este posibil să vă reporniți greutatea mai târziu. Aceasta se numește dietă „yo-yo”. Acest lucru se datorează faptului că organismul dvs. va fi atât de deficit de nutrienți în timpul dietei, încât veți pofti alimentele și veți mânca prea mult din ele mai târziu. Este mai bine să tăiați complet alimentele care vă sunt rele, cum ar fi junk food și să reduceți ușor aportul de alimente care vă sunt bune, inclusiv cereale, fructe și legume.

Cel mai rău lucru pe care îl puteți mânca în timp ce urmează diete cu conținut scăzut de carbohidrați sunt băuturile cu zahăr, gustările și deserturile. Scoateți-le din dietă înainte de a tăia cereale integrale, fructe sau legume. De asemenea, este important să ne dăm seama că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați vor duce la o scădere a energiei. Asta pentru că corpul tău are nevoie de carbohidrați pentru a produce energie. Dacă descoperiți că nu aveți suficientă energie pentru a ține pasul cu stilul dvs. de viață obișnuit, poate că ați tăiat prea mulți carbohidrați. Adăugați-le înapoi până când vă simțiți pregătiți să vă îndepliniți responsabilitățile zilnice sau luați în considerare schimbarea dietei.