Pentru a găti sănătos, primul lucru de care trebuie să ții cont este să folosești ingrediente sănătoase bogate în vitamine, minerale, proteine, carbohidrați și alți nutrienți esențiali. Acestea nu sunt necesare doar pentru buna funcționare a întregului sistem, ci și mențin sistemul nostru imunitar puternic, astfel încât să poată combate eficient bolile. De acest fapt, mulți sunt conștienți și fac un lucru important să aleagă cu atenție o dietă echilibrată și să aleagă ingrediente! Dar există câteva aspecte la fel de importante ale gătitului sănătos, care, din păcate, sunt ignorate – mai ales din lipsa de conștientizare.

În primul rând, vasele pe care le folosim afectează foarte mult calitatea alimentelor gătite în el. Luați în considerare ustensilele de gătit convenționale din diferite metale și ceramică, care nu sunt adecvate pentru gătit, deși sunt atât de populare. De ce nu este potrivit? Citiți mai departe:

Alimentele sunt o entitate biochimică. Toate metalele sunt reactive la substanțele nutritive care sunt sub formă de oxigen, hidrogen halogen, acizi și baze. La temperatura de gătit, metalele se rup în ioni și reacționează cu alimentele. Apoi sunt digerați cu alimente și se acumulează în țesuturi și organe. Când acest lucru continuă mult timp, acesta devine fundamentul pentru diverse probleme de sănătate care pot varia de la boli minore la boli cronice. De asemenea, sistemul imunitar este compromis, ceea ce face dificilă combaterea bolilor de unul singur.

Încercați să atingeți o tigaie metalică la cinci minute după încălzire, arde țesuturile și lasă o cicatrice. Același lucru se întâmplă cu nutrienții din alimente atunci când sunt gătite în vase de metal sau ceramice. Pe de o parte, căldura dură dăunează substanțelor nutritive delicate prin dizolvarea lor. Pe de altă parte, nutrienții solubili în apă se evaporă sub formă de abur și epuizează valoarea nutritivă a alimentelor. Ceea ce a rămas este mâncarea lipsită de valoare nutritivă și plină de toxine.

Este ușor să aflați dacă vasele dvs. sunt leșiate, pur și simplu faceți un test de bicarbonat de sodiu alcalin acasă pentru a verifica toxicitatea vaselor de gătit!

Nu există gătit sănătos fără vase sănătoase! – una care nu leșează toxinele în alimente și nu se încurcă cu nutrienții. Argila pură este un material sănătos, care este adecvat pentru a face vase sănătoase. Poate fi recoltat din terenuri neînarmate și neindustrializate, deoarece se găsește în cea mai pură formă în acele locuri. Argila pură are proprietăți inerte în mod natural, făcându-l cel mai non-reactiv dintre toate materialele pentru vase de pe piață.

De asemenea, radiază o căldură unică cu infraroșu îndepărtat care pătrunde adânc în fiecare bob și gătește ușor fără a distruge substanțele nutritive delicate. Sunt cunoscuți pentru proprietățile excelente de gestionare a aburului, care joacă un rol cheie în conservarea substanțelor nutritive solubile în apă. Astfel, valoarea nutritivă a alimentelor rămâne intactă, făcând din lut pur cea mai bună alegere pentru prepararea ustensilelor de bucătărie sănătoase.