A fi subponderal este la fel de distructiv ca a fi supraponderal. A fi prea slab poate afecta direct munca și personalitatea ta. De asemenea, poate duce la probleme de sănătate pe termen lung. Mai multe afecțiuni medicale, cum ar fi problemele tiroidiene, pot fi responsabile pentru o persoană slabă. În timp ce unii oameni pot fi slăbiți în mod natural și sănătoși, este dificil pentru unii să se îngrașe cu ușurință. Este nevoie de câteva zile pentru a crește în greutate; nu este o muncă peste noapte. Greutatea lentă și constantă poate fi crescută, menținând în același timp un echilibru adecvat al sănătății.

Cel mai important lucru de făcut în acest scenariu este să aveți un aport caloric mai bun. Aceste 5 sfaturi pot fi utile pentru cei care doresc să se îngrașe într-un mod sănătos.

1. Aportul maxim de proteine: Dintre sfaturile de top pentru a câștiga în greutate, cel mai important este consumul de alimente proteice. Deoarece masa musculară este formată din proteine, consumul de calorii în termeni de proteine ​​este vital.

Fără proteine, acele calorii suplimentare din alimente ar putea ajunge să depășească grăsimea corporală. Alimentele bogate în proteine, cum ar fi leguminoasele și nucile, pot fi de ajutor. Consumul de cantități suficiente de proteine ​​poate ajuta la creșterea greutății musculare în loc de grăsime corporală. O dietă bogată în proteine ​​ajută astfel la creșterea greutății musculare acționând ca un element constitutiv.

2. Consumați carbohidrați și grăsimi: Consumul unei diete bogate în carbohidrați și grăsimi este esențial pentru a vă îngrășa. Fiecare masă trebuie să conțină porțiuni adecvate de carbohidrați, grăsimi și proteine. Aportul mesei dvs. trebuie să fie de cel puțin 3 ori pe zi. Asigurați-vă că mâncarea conține gustări bogate în energie împreună cu aceste 3 mese. Acest lucru asigură o mulțime de carbohidrați, grăsimi și proteine. Consumul de alimente sănătoase acționează ca un catalizator pentru îngrășarea.

3. Alimente ambalate în energie: Consumul de alimente ambalate în energie este o modalitate sănătoasă de a câștiga în greutate. Aceste alimente nutritive includ nuci precum migdale, nuci, arahide etc. și fructe uscate, cum ar fi stafide etc.

Alimentele din cereale integrale, cum ar fi orezul brun și ovăzul, sunt foarte utile pentru a câștiga în greutate într-un mod sănătos. Cartofii și cartofii dulci pot fi incluși și în dietă. O astfel de dietă este foarte sățioasă și, prin urmare, împărțiți-o în intervale de timp adecvate, astfel încât să nu trebuie să forțați mâncarea din interiorul vostru. Strângeți câteva gustări sau mese suplimentare ori de câte ori este posibil.

4. Exerciții fizice regulate: Gimnastica este doar una dintre modalitățile prin care vă puteți construi mușchii și pentru a vă îngrășa. Dacă o sală de sport nu este potrivită, optează pentru orice alt regim de exerciții fizice, cum ar fi Yoga sau Zumba. De asemenea, încercați să jucați sportul / jocul dvs. preferat ori de câte ori este posibil. Acest lucru vă va asigura că alimentele pe care le consumați sunt corect digerate și transformate în energie, construindu-vă în continuare puterea corpului și mușchii.

5. Nu beți apă înainte de mese: consumul de apă înainte de mese reduce cantitatea de aport și foamea. Pentru o digestie corectă, asigurați-vă că beți apă la 30 de minute după ce ați luat masa.

Consumul corect de grăsime este extrem de important. Grăsimile trans ar trebui evitate și ar trebui consumate grăsimi sănătoase. Persoanele subponderale se întreabă adesea cum să se îngrașe rapid! Din fericire, răspunsul este foarte simplu: doar mănâncă porțiuni corecte din mâncarea potrivită la intervale de timp corecte.

Consumați alimente organice și proaspete pentru rezultate mai bune în punerea acelor calorii în plus. Asigurați-vă că cumpărați alimente organice doar de la cel mai autentic furnizor de alimente organice!