Roșiile sunt o parte importantă a vieții mele și, deși mi-ar plăcea să am întotdeauna roșii coapte proaspete la îndemână, nu întotdeauna funcționează așa. Folosesc roșii proaspete la gătit, dar păstrarea lor în jur și în stare utilizabilă este o sarcină zilnică sau cel puțin de câteva ori pe săptămână. Dacă cumpăr prea mulți la un moment dat, surpriză, surpriză, ei merg prost. Acest lucru mă lasă frustrat de faptul că acum am risipit bani și încă nu am roșiile cu care trebuie să gătesc. De aceea este necesar să aveți conserve de roșii în bucătărie. Cu toate acestea, folosirea conservelor de roșii devine foarte dificilă atunci când încercați să urmați dieta candida. O dietă cu candida este utilizată pentru a trata o afecțiune numită candidoză, o creștere excesivă a drojdiei (candida) care poate fi cauzată de o varietate de factori externi. Simptomele acestei afecțiuni variază foarte mult, dar sunt de obicei caracterizate printr-o multitudine de simptome aparent fără legătură. Aceste simptome pot varia de la ceva la fel de vag ca oboseala la tulburări de dispoziție.

Problema cu conservele de roșii și dieta Candida este că conservele de roșii conțin conservanți care s-au dovedit a hrăni candida și, prin urmare, exacerbează simptomele candidozei. Ingredientele interzise cel mai frecvent găsite în conservele de roșii sunt acidul citric și clorura de calciu. Deoarece acidul citric este cel mai mare infractor și este utilizat pe scară largă și din moment ce am constatat că foarte puține mărci de conserve de roșii conțin clorură de calciu, voi discuta doar de ce acidul citric este problematic pentru persoanele care iau candida.

Acidul citric este folosit pentru aromatizarea și conservarea alimentelor. Există în mod natural în citrice, dar tipul utilizat în produsele alimentare din comerț cauzează adesea probleme persoanelor care iau candida. Cel mai utilizat acid citric comercial este produs prin fermentare, proces prin care se adaugă drojdie pentru a transforma o formă de zahăr într-o formă de alcool. Tot acest proces este contrar dietei candida, deoarece adăugarea drojdiei, zahărului și alcoolului este interzisă. Deci, nu acidul citric în sine este problema, ci mai degrabă procesul prin care este creat. Am văzut conserve de roșii cu acid citric derivat în mod natural în lista lor de ingrediente, deși este derivată în mod natural din surse de fructe citrice, este încă supusă procesului de fermentare.

Deci, ce facem noi candidații? Trebuie să trăim cu roșii putrede și frustrare constantă? Raspunsul este nu. Din fericire am găsit câteva mărci de conserve de tomate care nu conțin acid citric, clorură de calciu sau orice alt conservant. Aceste mărci sunt în regulă pentru dieta candida. Am găsit că cele mai multe mărci de pastă de roșii sunt sigure. Roșiile marca Pomi nu au conservanți și vin în sos și soiuri tocate. Cento produce o varietate de produse din roșii fără conservanți. Linia Stop & Shop’s Nature’s Promise are, de asemenea, câteva conserve de tomate fără conservanți. Deși folosesc aceste mărci în mod regulat în bucătăria mea dietetică cu candida, vă îndemn să citiți întotdeauna etichetele produselor, deoarece lucrurile se pot schimba. Sper că acest lucru îi ajută pe colegii care au făcut dietă candida care se confruntau cu dilema tomatelor. Pentru mai multe informații despre dieta Candida, vizitați Yeast Free Living.