Dacă sunteți o persoană care a fost în căutarea unui plan de dietă solidă, s-ar putea să vă simțiți copleșiți în mare parte din timp. În secolul 21 este aproape imposibil ca o persoană să pornească un televizor sau să deschidă un ziar fără a fi bombardată cu reclame pentru o varietate de planuri și produse de dietă diferite.

Cu o gamă extraordinară de planuri de dietă, programe, suplimente și ajutoare de pe piață, poate părea aproape imposibil să selectați un plan de dietă care să vă poată satisface cel mai bine nevoile acum și în viitor. Mai important, poate fi greu de discernut dacă una sau alta dintre aceste diverse scheme de dietă este de fapt un curs sănătos de urmat. În multe cazuri, dietele moft nu se bazează într-adevăr pe fundamentele vieții sănătoase.

Pe măsură ce mergeți mai departe având în vedere ce tip de plan de dietă sau regim vă va servi cel mai bine interesele și vă va îmbunătăți sănătatea în viitor, veți dori să aruncați o privire asupra beneficiilor care pot fi obținute prin dieta mediteraneană.

Deși există mai multe motive pentru care dieta mediteraneană este o abordare sănătoasă, există cinci motive principale pentru care dieta mediteraneană este o alegere bună.

1. Beneficiile fructelor, legumelor, fibrelor și cerealelor integrale

O componentă majoră a dietei mediteraneene include consumul regulat de fructe și legume proaspete. Experții medicali și nutriționiștii sunt de acord în mod universal că o persoană ar trebui să mănânce zilnic între cinci și șase porții de fructe și legume proaspete (sau articole aburite).

Oamenii care aderă la dieta mediteraneană ajung să mănânce mai mult decât cantitatea minimă recomandată de fructe și legume. Drept urmare, nutriționiștii din diferite părți ale lumii s-au angajat să recomande clienților un regim alimentar mediteranean. În mod similar, medicii care se consultă cu pacienții lor cu privire la practicile de alimentație sănătoasă adesea se găsesc recomandând dieta mediteraneană în zilele noastre.

Dincolo de fructe și legume, dieta mediteraneană include cantități sănătoase de fibre dietetice și cereale integrale. Fibrele și cerealele integrale s-au dovedit eficiente în reducerea incidenței bolilor de inimă și a unor tipuri de cancer.

2. Beneficiile uleiului de măsline – evitarea grăsimilor saturate

Unii oameni au o percepție greșită fundamentală despre dieta mediteraneană. Acești oameni au auzit că dieta mediteraneană este bogată în grăsimi. La un anumit nivel, există un anumit adevăr în concepția că dieta mediteraneană este mai bogată în grăsimi decât sunt alte programe de dietă. O persoană care urmează dieta mediteraneană ia aproximativ 30% din caloriile zilnice din grăsimi. (Cele mai multe diete au recomandat aportul de calorii din grăsimi în proporție de aproximativ treisprezece până la cincisprezece la sută pe zi. Cu toate acestea, aceste diete au în vedere ingerarea de grăsimi animale.)

Marea majoritate a grăsimilor pe care o consumă o persoană din dieta mediteraneană provine din ulei de măsline. Cu alte cuvinte, grăsimea găsită în dieta mediteraneană nu este grăsimea saturată periculoasă care poate provoca boli, obezitate și alte probleme de sănătate. De fapt, cercetările au demonstrat că există o serie de beneficii solide pentru consumul de ulei de măsline, inclusiv o reducere a riscului incidenței cancerului de sân la femei.

3. Produse lactate în moderație

În timp ce consumul de produse lactate cu conținut scăzut sau fără grăsimi cu moderare poate fi benefic în unele cazuri, mulți oameni din întreaga lume se bazează pe creme grele, ouă și alte produse lactate umplute cu grăsimi în dietele lor zilnice. Dieta mediteraneană este săracă în lactate. Într-adevăr, orice produse lactate care sunt de fapt incluse în regimul alimentar este sărac în grăsimi. O persoană este considerată un consumator de ouă extrem de greu dacă consumă patru ouă într-o săptămână.

4. Carne roșie în moderație

Foarte puțină carne roșie este inclusă în dieta mediteraneană. Când vine vorba de produse din carne, această dietă se bazează pe cantități moderate de carne de pasăre slabă și pește proaspăt. Drept urmare, persoanele care urmează planul de dieta mediteraneană au niveluri mai scăzute de colesterol „rău” și niveluri mai ridicate de „bun: colesterol.

În plus, datorită includerii peștilor slabi și proaspeți în dietă, adepții dietei mediteraneene se bucură de beneficiile anti-oxidante care se găsesc în anumite uleiuri și produse de pește.

5. O schemă de dietă bine echilibrată

În cele din urmă, dieta mediteraneană câștigă aprecieri din partea experților și adepților din întreaga lume, deoarece este un program de dietă echilibrat. Studiu după studiu demonstrează că o dietă echilibrată cu conținut scăzut de grăsimi și care include fructe, legume, cereale integrale și carne slabă funcționează pentru a asigura sănătatea și bunăstarea totală.

Concluzie

Dieta mediteraneană este un regim cuprinzător pentru o viață sănătoasă. Urmând stricturile dietei mediteraneene, o persoană se poate bucura de o stare de sănătate îmbunătățită, de o reducere a riscului de anumite boli și, în multe cazuri, de o viață mai lungă.