Diferența în ordinea de băut nu afectează severitatea mahmurelii

Pentru a găsi o modalitate de a ajuta oamenii care se confruntă cu mahmureala, cercetătorii, ca parte a acestui studiu, au recrutat 90 de indivizi germani din grupa de vârstă cuprinsă între 19 și 40 de ani pentru a consuma băuturi alcoolice precum vin, bere sau ambele. După împărțirea aleatorie a participanților în trei grupuri, cercetătorii au cerut primului grup să consume 16 uncii de bere lager. După aceasta li s-a cerut să bea patru pahare mari de vin alb. Al doilea grup a fost rugat să bea inițial cele patru pahare de vin alb. După aceea, li s-a cerut să consume două halbe și jumătate de bere lager. Al treilea grup a fost făcut să bea fie vin alb, fie bere lager. Toate cele trei grupuri au fost supravegheate medical peste noapte.

Cercetătorii au așteptat până când efectele mahmurelii de alcool au dispărut complet și toată lumea și-a revenit complet. În săptămâna următoare, oamenii de știință au adunat din nou pe toată lumea pentru a doua rundă de băut. Au făcut grupurile să bea în exact ordinea opusă a ceea ce a fost urmat ultima dată. De exemplu, grupul care a băut prima bere, a fost făcut să bea vin mai întâi de data aceasta, iar grupul care a băut vin a fost făcut să bea bere mai întâi. Al treilea grup care a băut oricare dintre cele două (bere sau vin) a fost obligat să bea ceea ce nu a consumat ultima dată.

Rezultatele studiului nu au afișat nicio diferențiere în ceea ce privește intensitatea mahmurelii cauzate de consumul oricărei băuturi alcoolice – bere sau vin – într-o anumită ordine. Autorul principal, Joran Kochling, cercetător la Universitatea Witten / Herdecke, a declarat că studiul a exclus bătrânii spunând că, dacă un individ bea bere înainte de a bea vin, îi conferă persoanei o mahmureală mai puțin severă.

Vărsături și beție percepută asociată cu mahmureală severă

Chiar și după controlul factorilor precum vârsta, sexul, greutatea corporală, frecvența mahmurelii și obiceiurile de băut, nu s-a găsit nicio diferență substanțială în scorurile mahmurelii. S-a observat că femeile au suferit o mahmureală mai severă în comparație cu bărbații. Testele de sânge și urină au fost, de asemenea, efectuate pentru a prezice intensitatea mahmurelii, dar fără succes.

Cu toate acestea, au existat doi factori care par să aibă un impact asupra intensității simptomelor mahmurelii a doua zi. Acestea au inclus nivelul de amețeală pe care l-au experimentat oamenii la momentul băutului și dacă au pufat. Persoanele care au obținut un scor mai mare pe o scară de la 1 la 10 în ceea ce privește cât de beți s-au simțit la sfârșitul perioadei de băut și acele persoane care au pufat în timp ce sau după băut, și-au evaluat mahmureala ca fiind severe.

Acordați atenție steagurilor roșii în timp ce beți

Potrivit lui Kochling, adevărul este că a bea prea mult din orice fel de băutură alcoolică poate duce la o mahmureală. El a spus că singura modalitate de a prezice cât de rău va fi mahmureala este să vă dați seama cât de beat se simte și dacă se simte rău. El a adăugat că fiecare persoană trebuie să fie conștientă de aceste steaguri de avertizare în timp ce bea. Dacă oamenii ar ignora aceste steaguri roșii în momentul băuturii, deshidratarea, oboseala, durerile de cap, sensibilitatea la lumină și problemele intestinale, sub formă de mahmureală, ar urma a doua zi.

Chiar dacă cantitatea de băuturi care duc la mahmureală variază de la un individ la altul, o mahmureală înseamnă că o persoană a depășit cu mult limita admisă stabilită de corpurile lor și de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) ca băut moderat . CDC consideră o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați ca băut moderat.

Modul mahmurelii naturii de a modela comportamentul viitor

Cercetătorii au recunoscut că acest studiu are propriile restricții. De exemplu, nu au putut aloca un grup de control pentru a consuma o băutură nealcoolică, deoarece participanții nu erau dornici să facă parte din grupul care nu bea alcool.

Co-autorul dr. Kai Hensel, un membru senior al clinicii de la Universitatea din Cambridge a spus că, deși mahmureala este neplăcută, ele au un beneficiu semnificativ. Aceștia acționează ca un scut care ar ghida probabil oamenii de-a lungul timpului, pentru a-și modifica comportamentul de băut în viitor.

Căutând ajutor pentru alcoolism

Este posibil ca oricine să fie afectat de dependența de alcool, indiferent de vârstă, sex sau poziție socială. Una dintre pietrele de temelie pentru recuperarea eficientă de la alcoolism este detoxifierea. Procesul de detoxifiere ajută organismul să scape de toate toxinele acumulate în organism ca urmare a unor ani de abuz de alcool, să gestioneze simptomele de sevraj și să pregătească corpul și mintea pentru tratamentul dependenței de alcool.