Pierderea în greutate este cu siguranță una dintre cele mai discutate aspecte despre programele TV și între prieteni și colegi. Oamenii sunt interesați să-și reducă greutatea – și să o reducă rapid. O tehnică populară de slăbire este planul de dietă cu fructe și legume. Deși acest lucru încurajează pierderea rapidă în greutate, s-ar putea să vă poziționați pentru creșterea grăsimii fără măsurile adecvate.

Modul în care funcționează

Planul de dietă cu fructe și legume încurajează pierderea rapidă în greutate, umplându-vă cu alegeri cu calorii mai mici. Obiectivul ar fi să se realizeze nouă porții de legume și fructe în fiecare zi în decurs de două săptămâni, cam cinci, din grupul de legume și patru din grupul de fructe proaspete. Peste șapte până la paisprezece zile schimbați încet alimentele pe care le consumați de obicei cu alegerile proaspete de fructe și legume. Continuă să mănânci cele nouă porții de legume și fructe în fiecare zi până când se realizează pierderea în greutate dorită.

Avantaje

Consumul de legume și fructe cu conținut scăzut de calorii vă permite să mâncați mai frecvent și să stați departe de accidente și tentații între mesele zilnice. Preveniți pofta de alimente prin crăpăturile de morcov sau felii de fructe sau învingeți căldura înghițind afine congelate. Puteți mânca mult mai mult și puteți mânca mai frecvent atunci când legumele și fructele sunt esența programului dvs. de dietă. După ce v-ați atins obiectivul final, puteți susține pierderea în greutate dacă mâncați cinci până la șapte porții de legume și fructe în fiecare zi.

De fapt, există și avantaje pentru sănătate. Legumele și fructele sunt pline de nutriție și fibre dietetice. Se știe că consumul unei diete proaspete cu fructe și legume reduce nivelul colesterolului LDL și al tensiunii arteriale. Cercetările au arătat că aceste alimente scad șansele anumitor tipuri de cancer, accident vascular cerebral și probleme cardiace.

Dezavantaje

Pe cât de eficiente sunt, legumele și fructele nu sunt la fel de plăcute ca alimentele bogate în carbohidrați sau proteine. S-ar putea să vă simțiți cu adevărat înfometați în decurs de o oră sau două de a consuma doar o masă de legume și fructe, ceea ce face mult mai atrăgător să exagerați cu produsele alimentare interzise.

Nu toate legumele și fructele au aceleași avantaje de slăbire. După cum a menționat Travis Van Slooten, fondatorul și editorul Men’s Total Fitness, avocado sunt bogate în grăsimi, iar minunatele banane și strugurii sunt bogate în zaharuri. Consumul celor responsabili este în regulă. Cu toate acestea, consumul prea mult poate deraia pierderea rapidă în greutate. Pentru a profita la maximum de dieta cu fructe și legume, consumați fructe nefierte și legume nefierte sau aburite. Includerea pansamentului pentru salată cu un conținut ridicat de calorii, untul sau uleiul elimină aproape toate avantajele consumului alegerii cu calorii mai mici.

Pregătește-te pentru rezultate bune, planificând din timp mesele și prăjiturile. Umpleți pungile cu porții de fructe și legume nepreparate, care sunt curățate, tăiate felii și gata să fie consumate.

Nu vă limitați doar la legume și fructe. A face acest lucru este ca și cum ai asigura că vei eșua. Stai departe de a deveni victimă a nevoilor bruște, introducând cantități mici de amidon și proteine ​​preferate în regimul tău alimentar.

Sporiți-vă voința prin includerea unei varietăți largi. Când aveți căpșuni pentru masa de dimineață, luați un pepene galben pentru masa de prânz.