Universul marketingului digital este larg și variat, dar singurul factor care îl domină este social media. Prin intermediul platformelor online, companiile pot ajunge la un grup global de clienți care sunt în miliarde. Orice corporație care nu folosește această sursă nu doar sări peste o fereastră fantastică de creștere, ci și o vacă de profitabilitate.

Fie că este vorba de servicii PPC sau de partajare de conținut pe rețelele de socializare, atunci când o companie folosește orice platformă, ei răspândesc conștientizarea serviciului sau produsului lor. În plus, acestea indică motoarelor de căutare că marca este fiabilă, validă și consecventă. Să aruncăm o privire asupra modului în care social media afectează în mod pozitiv o unitate.

 • Angajați-l pe client.

Marketingul este despre a câștiga atenția unei persoane și apoi a vă transmite mesajul. Social media este cel mai simplu și ideal mod de a interacționa cu clienții. Este calea care permite comunicarea bidirecțională la viteza fulgerului. Servirea după dorințele sau interesul patronului este rapidă cu platformele online. Atunci când mai mulți consumatori interacționează cu marca dvs., există o probabilitate mai mare de conversie.

 • Conștientizați mai mulți clienți.

Facebook, Twitter sau Instagram nu sunt doar căi de conversație cu clienții actuali. Acestea sunt căi spre atingerea unui public adăugat în timp real. Spre deosebire de majoritatea celorlalte strategii de marketing, social media este un mod fără probleme de a spori vizibilitatea unui brand. Doar câteva ore la fiecare șapte zile a arătat, în mai mult de 90% dintre companii, o mai mare conștientizare a produsului sau serviciului în rândul clienților.

Esența este de a crea toate profilurile de social media, de a le utiliza în mod regulat și de a începe rețeaua pentru a genera un public larg

 • Fă clienții mai loiali.

Fără umbră de îndoială, singurul beneficiu pe care îl au rețelele sociale pentru clienți este ușurința cu care pot găsi mărci. Confortul conectării crește experiența utilizatorului și aduce beneficii companiei. Cum? Un patron devine loial unui brand atunci când primește satisfacție. Atunci când un client este capabil să comunice cu corporația în câteva minute după ce se confruntă cu o problemă sau dorește să afle mai multe despre un produs prin prezența socială, crește satisfacția. Acest lucru, la rândul său, duce la loialitatea față de marcă.

 • Câştig înţelegere a pieței.

Motivul pentru care social media este considerat MVP al marketingului digital nu este acela că oferă mărcilor libertatea de a-și prezenta produsele către un public mai larg, ci pentru că oferă o înțelegere a pieței. Atunci când o companie este capabilă să vorbească direct cu clienții lor prin căile online, ei ajung să știe exact ce este necesar.

În plus, un brand poate observa activitățile online ale consumatorilor și poate cunoaște opiniile și interesele acestora. Acest lucru nu ar fi posibil fără pagini și mânere pe social media. Gândiți-vă la social media ca la un instrument de cercetare care poate fi folosit pentru a cunoaște datele demografice atunci când următorul brand devine mare.

 • Fii mai economic.

Publicitatea, în sens tradițional, nu este o strategie ieftină. Dar promovarea prin marketingul pe rețelele sociale este extrem de rentabilă.

 1. Crearea unui cont pe orice platformă este gratuită.
 2. Dezvoltarea unui brand prin propriul mâner costă zilnic.
 3. Chiar și publicitatea plătită este ieftină pe rețelele de socializare.

Pentru a completa tortul cu o cireșă, o companie poate investi cea mai mică sumă și poate obține o rată ridicată de rentabilitate. Creșterea semnificativă a ratelor de conversie nu este dificilă cu reclamele de pe rețelele de socializare, aveți nevoie de puțin capital și de momentul potrivit.

 • Câștigă o voce de marcă.

Prin intermediul unei platforme online, un brand poate crea o voce care vorbește direct cu clienții și generează o imagine de marcă sănătoasă. Atunci când un client primește un răspuns adaptat la interogarea sa de pe rețelele sociale, în loc de un răspuns de tăiere a cookie-urilor, îl apreciază mai mult. Arată că compania apreciază suficient consumatorul pentru a depune efortul de a scrie un răspuns personal. Prin urmare, o voce de marcă permite comunicarea eficientă, rețelele și satisfacția mai sănătoasă a clienților.

 • Deveniți o autoritate.

De fiecare dată când o afacere mică sau mare postează un conținut original pe social media sau de fiecare dată, rezolvă o întrebare pusă de un client, stabilesc autoritatea. Pe măsură ce apar din ce în ce mai multe postări originale și apar rezoluții, în ochii patronului, marca devine un expert pe subiect sau subiect. La fel cum satisfacția și loialitatea afectează linia de jos a unei organizații, și autoritatea o atinge. De ce? Pentru că lasă o imagine optimistă în mintea consumatorului. Îi face mai probabil să cumpere un produs și să vorbească despre acesta cu alți clienți potențiali.

Un aspect succint

Niciun guru de marketing sau antreprenor nu poate nega faptul că mass-media este o baghetă magică. Creează miracole pentru afacerile în devenire și pentru cele înființate. Când postați în mod constant, beneficiile acumulate de tranzacție sunt:

 1. SEO mai bun
 2. trafic sporit
 3. loialitate îmbunătățită față de marcă
 4. satisfacție mai sănătoasă a clienților

Amintiți-vă, este posibil ca întreprinderile concurente să exploateze deja marketingul social pentru a ajunge la clienți probabili. Nu ratați ocazia.