Marketingul pe rețelele sociale este o modalitate excelentă de a vă stimula afacerea și profiturile. Cu toate acestea, există multe greșeli frecvente pe care oamenii le fac atunci când se angajează în marketing pe rețelele sociale.

Dacă faceți oricare dintre aceste greșeli, nu vă faceți griji. Nu este niciodată prea târziu să vă corectați marketingul social și să îl îmbunătățiți.

Nu interacționează cu urmăritorii dvs.

Când adepții dvs. fac un comentariu la ceva, împărtășesc sau pun o întrebare, nu așteptați prea mult pentru a răspunde. Dacă aveți pe cineva care vă monitorizează rețelele sociale, cereți-i să vă informeze despre conversațiile în curs și despre potențialele domenii de implicare.

Nu vă completați profilul complet

Profilurile incomplete fac ca afacerea dvs. să pară neglijentă sau falsă. Dacă doriți să fiți luat în serios, completați un profil complet cu o imagine de profil bună, sigla / banner-ul companiei dvs. și informații, astfel încât să puteți fi contactat în afara rețelei.

Nu se concentrează pe calitatea urmăritorilor

Unii oameni fac greșeala de a se concentra mai degrabă pe cantitatea de adepți decât pe calitate. Doriți să vă preocupați să găsiți adepți care sunt clienți potențiali.

Nu se postează actualizări regulate și relevante

Dacă nu ești activ postând lucruri care rezonează cu publicul tău, atunci nu vei primi nicio tracțiune. Dacă intenționați să aveți succes cu marketingul social media, este nevoie de perseverență și răbdare, nu de minuni.

Nu vă alegeți în mod înțelept canalele

Nu trebuie să fiți pe fiecare rețea socială. Fii pe canalele pe care publicul tău le place și care vor funcționa bine.

Nu automatizează unele acțiuni

Există o mulțime de lucruri, cum ar fi actualizări programate, pe care le puteți automatiza pe social media. Asigurați-vă că utilizați programarea atunci când este posibil, atâta timp cât nu vă face să arătați robot.

Nu interacționează personal

Fiecare șansă pe care o aveți este important să faceți actualizări rapide care sunt relevante pentru afacerea dvs. și obiectivele dvs. Acest lucru te va face să arăți mai real în ochii adepților tăi.

Nu personalizez mesaje pentru canal

Trimiterea unui mesaj în masă, utilizând software, către toate rețelele de socializare cu care v-ați conectat, este o mare greșeală. De cele mai multe ori, veți avea clienți potențiali care se află pe mai multe conturi. Dacă faceți acest lucru, se vor simți repede plictisiți sau mai răi, spam.

Folosirea rețelelor de socializare pentru a vă comercializa afacerea este o tehnică dovedită pentru a obține mai mulți clienți, pentru a face mai multe vânzări și pentru a vă crește rezultatul, dar numai dacă evitați aceste greșeli. Luați unul câte unul și faceți îmbunătățirile necesare pentru a intra pe drumul cel bun, astfel încât să faceți marketingul social media profitabil pentru afacerea dvs.