Ce este Raw Food?

O dietă sănătoasă cu alimente crude este alcătuită din alimente întregi în stare naturală, cum ar fi:

  • fructe (dulci, grase sau amidon)
  • legume
  • nuci si seminte
  • leguminoase (de obicei încolțite)
  • boabe (de obicei încolțite)
  • legume de mare
  • condimente crude
  • alge comestibile (spirulina și nori)

La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață (în special dietetice), există diferite puncte de vedere cu privire la cea mai bună abordare a consumului unei diete crude. Este pur individualist și singura modalitate de a determina cea mai bună abordare pentru dvs. este făcând un pic de cercetare și încercând diferite stiluri de alimentație. Mulți oameni sunt prinși în confuzia și politica online care înconjoară cea mai bună abordare a mâncării și prosperării cu o dietă crudă și apoi nu încep niciodată. Nu lăsați politica sau lipsa de direcție să stea în calea voastră de a experimenta o sănătate extraordinară prin intermediul alimentelor simple.

Tipuri populare de diete alimentare crude

Dieta cu alimente crude cu conținut scăzut de IG: Sau altfel cunoscută sub numele de dieta cu fructe slab dulci. O persoană care mănâncă această dietă ar evita cât mai mult posibil fructele dulci, în timp ce mănâncă roșii, castraveți, dovlecei, ardei grași, lămâi și lămâi. Accentul lor nutrițional principal este pe verdețuri, cereale încolțite, legume de mare, nuci, semințe și avocado. Acest lucru este adesea văzut ca o abordare „gourmet” a alimentelor crude.

Dieta bogată în fructe dulci: persoanele care consumă o dietă bogată în fructe își propun să obțină cea mai mare parte a aportului zilnic de calorii din fructe dulci, cum ar fi ananas, banane, mango, curmale, portocale, pepeni, mere și fructe pietrate. Dieta lor include adesea verdeață cu frunze, legume cu amidon și, uneori, cantități mici de nuci și semințe.

80/20: adică 80% crud și 20% gătit. Adesea, aceasta este cunoscută ca o dietă bogată în crudități, în care oamenii mănâncă alimente crude (în special fructe și legume) în timpul zilei și apoi vor consuma legume și leguminoase fierte cu conținut scăzut de grăsimi seara.

Smoothies și, în special, smoothies verzi, au fost noul termen buzz în cercurile principale de sănătate din ultima vreme. Amestecarea și stoarcerea este cel mai simplu mod de a asigura o nutriție maximă pentru noi și familiile noastre. Doar adăugând un suc verde proaspăt sau un smoothie crud vegan în dieta dvs. de zi cu zi poate avea un impact uriaș asupra sănătății dumneavoastră.

Acum este mult mai ușor să găsiți un suc proaspăt și un smoothie bar în zona dvs. locală decât oricând, așa că data viitoare când sunteți afară, în loc să luați o cafea, luați un suc proaspăt sau un smoothie verde și simțiți-vă că celulele prind viață!