A avea o dietă corectă și sănătoasă pentru broasca țestoasă cu picior roșu este probabil cea mai critică parte a îngrijirii sale. O dietă corectă asigură faptul că broasca țestoasă roșie cu picioare roșii se dezvoltă corect, rămâne puternică, rămâne sănătoasă și chiar determină calitatea culorilor pe broască țestoasă.

Practic, dieta unei broaște țestoase cu picior roșu poate fi împărțită în trei părți: verdeață cu frunze, fructe și suplimente

Amintiți-vă, de asemenea, că lista de mai jos nu este completă, dar oferă în schimb un ghid precis pentru dieta broaștei țestoase.

Verzi cu frunze

Verdele cu frunze sunt un element esențial foarte important în dieta broaștei țestoase și ar trebui să fie majoritatea dietei broaștei țestoase datorită substanțelor nutritive care sunt ambalate în ele. Câteva verdeață cu frunze de bază pe care s-ar putea să le doriți să includeți în dieta broaștei țestoase sunt salata română, colțul verde, muștarul, varza și ocazional spanacul.

Fructe

Fructele sunt o altă parte importantă a dietei de broască țestoasă cu picior roșu. Aceste fructe includ roșii, căpșuni, fructe de padure albastre, fructe de padure negre, mere, pepeni, papaya și banane.

Fructele ar trebui hrănite doar de două până la trei ori pe săptămână, din cauza cât de dulci sunt. Dacă o broască țestoasă cu picioare roșii este hrănită cu prea multe fructe, este tot ce va dori să mănânce și nu va primi substanțele nutritive vitale care provin din verdeața cu frunze.

Suplimente

Pentru a spori broasca țestoasă se utilizează suplimente alimentare, cel mai important, un supliment de calciu. Suplimentul de calciu este important deoarece asigură o dezvoltare sănătoasă și puternică a oaselor și a cochiliei. Aceste suplimente de calciu pot fi cumpărate de la orice magazin de animale de companie cu o secțiune de reptile sau online. Îndepărtați ușor mesele de broască țestoasă cu suplimentul de calciu pe o bază semi-regulată.

Alimente de evitat

O greșeală frecventă făcută de noii proprietari de broaște țestoase este cumpărarea și hrănirea broaștelor țestoase cu alimente. Alimentele pe pelete nu contribuie cu nutrienți esențiali la dieta broaștei țestoase și conțin, de asemenea, produse din cereale care sunt cauza piramidării cojilor de broască țestoasă.

De asemenea, toate celelalte alimente umane nu ar trebui să fie hrănite broasca țestoasă, cu excepția celor menționate în acest articol și în alte surse.

Apă

De asemenea, este important să păstrați o sursă constantă de apă disponibilă pentru broasca țestoasă cu picioare roșii. Păstrez un vas de apă de mică adâncime în habitatul țestoasei mele. Asigurați-vă că vasul este suficient de mare pentru ca broasca testoasă să intre, deoarece se poate dubla ca o tigaie de înmuiere.

Asigurați-vă că înlocuiți apa în mod regulat, deoarece murdăria și alte produse reziduale pătrund bine în ea în mod regulat.