[ad_1]

În timp ce majoritatea oamenilor au început să învețe despre „blockchain” doar din cauza Bitcoin, rădăcinile și aplicațiile sale merg mult mai adânc decât atât.

Blockchain este o tehnologie în sine. Acesta alimentează Bitcoin și este în esență motivul pentru care * atât de multe * ICO-uri noi au inundat piața – crearea unui „ICO” este ridicol de ușor (fără bariere la intrare).

Scopul sistemului este de a crea o bază de date descentralizată – ceea ce înseamnă în esență că, mai degrabă decât să se bazeze pe „Google” sau „Microsoft” pentru a stoca date, o rețea de computere (în general operate de persoane individuale) pot acționa în la fel ca o companie mai mare.

Pentru a înțelege implicațiile acestui lucru (și, astfel, unde tehnologia ar putea duce industria) – trebuie să vă uitați la modul în care sistemul funcționează la un nivel fundamental.

Creat în 2008 (cu 1 an înainte de Bitcoin), este o soluție software open source. Aceasta înseamnă că codul său sursă poate fi descărcat editat de oricine. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că „depozitul” central poate fi schimbat doar de anumite persoane (deci „dezvoltarea” codului nu este gratuită pentru toți practic).

Sistemul funcționează cu ceea ce este cunoscut sub numele de arborele merkle – un tip de grafic de date care a fost creat pentru a oferi acces la versiuni de date la sistemele informatice.

Arborii Merkle au fost folosiți cu mare efect într-o serie de alte sisteme; mai ales „GIT” (software de gestionare a codului sursă). Fără a fi prea tehnic, acesta stochează practic o „versiune” a unui set de date. Această versiune este numerotată și, prin urmare, poate fi încărcată oricând un utilizator dorește să-și amintească versiunea mai veche a acesteia. În cazul dezvoltării de software, înseamnă că un set de cod sursă poate fi actualizat pe mai multe sisteme.

Modul în care funcționează – care este de a stoca un „fișier” imens cu actualizări ale unui set de date central – este în esență ceea ce alimentează like-urile „Bitcoin” și toate celelalte sisteme „crypto”. Termenul „cripto” înseamnă pur și simplu „criptografic”, care este termenul tehnic pentru „criptare”.

Indiferent de funcționarea sa principală, adevăratul beneficiu al adoptării mai largi „în lanț” este aproape sigur „paradigma” pe care o oferă industriei.

A existat o idee numită „Industria 4.0” plutind de câteva decenii. Adesea combinat cu „Internetul obiectelor”, ideea este că un nou strat de mașini „autonome” ar putea fi introdus pentru a crea tehnici de producție, distribuție și livrare și mai eficiente pentru companii și consumatori. Deși acest lucru a fost adesea afectat, nu a fost niciodată adoptat cu adevărat.

Mulți experți privesc acum tehnologia ca o modalitate de a facilita această schimbare. Motivul este că lucrul interesant despre „cripto” este că – așa cum se dovedește în special de către Ethereum – diferitele sisteme care sunt construite deasupra acestuia pot fi de fapt programate pentru a funcționa cu un strat de logică.

Această logică este cu adevărat ceea ce IoT / Industry 4.0 a ratat până acum – și de ce mulți se uită la „blockchain” (sau un echivalent) pentru a oferi un standard de bază pentru noile idei care merg mai departe. Acest standard va oferi companiilor capacitatea de a crea aplicații „descentralizate” care să permită utilajelor inteligente să creeze procese de fabricație mai flexibile și mai eficiente.

[ad_2]