Ciuperci, Ciuperci peste tot! Ciupercile sunt folosite ca alimente și medicamente de mii de ani. Mulți oameni se bucură să mănânce diferite tipuri de ciuperci, atât sub formă crudă, cât și sub formă gătită. Majoritatea sunt cultivate în județul Chester, PA, în orașul Kennett Square și zona înconjurătoare, cunoscută și sub numele de „Capitala lumii cu ciuperci”. Cu o mulțime de beneficii pentru sănătate și o varietate de moduri de a le prepara, este ușor de înțeles de ce atât de mulți bucătari le place să le încorporeze în mâncărurile lor gustoase.

Ciupercile conțin între 80 și 90 la sută apă, sunt sărace în sodiu, grăsimi și calorii, sunt extrem de dense în nutrienți și sunt un plus excelent pentru persoanele care conștientizează greutatea. În plus, nu conțin gluten, grăsimi și nici colesterol. Acestea sunt pline de potasiu, ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale și a incidenței accidentului vascular cerebral. De fapt, o ciupercă portabella de dimensiuni medii conține mai mult potasiu decât o banană de mărime obișnuită. Sunt, de asemenea, pline de vitamina B (excelentă pentru sistemele nervoase și digestive), fier (bun pentru anemie și celule roșii din sânge), cupru (ajută la formarea celulelor roșii din sânge) și seleniu (bun pentru funcționarea glandei prostatei și ajută la reducerea prostatei cancer).

Ciupercile sunt singurul aliment cultivat care conține vitamina D naturală, care ajută la întărirea oaselor. Combinate cu calciu care se găsește și în ciuperci, acestea pot ajuta la durerile articulare și la osteoporoză. De asemenea, conțin beta-glucani, care ajută la stimularea sistemului imunitar și la creșterea rezistenței la alergii și se găsesc în multe ciuperci Shiitake și Oyster. Ciupercile sunt, de asemenea, binecunoscute pentru conținerea de ergotionină, un puternic antioxidant care întărește sistemul imunitar. Ergionionina este un aminoacid care conține sulf, de care mulți oameni nu au în dietă. Diabeticii s-au îmbunătățit consumând diferite tipuri de ciuperci, din cauza insulinei naturale și a enzimelor pe care le conțin. Multe specii de ciuperci îi ajută și pe diabetici de la infecții la membrele lor, deoarece sunt un antibiotic natural.

Mai jos este un rezumat al unora dintre cele mai comune ciuperci:

  • Butoane albe: cele mai frecvente ciuperci din SUA, cercetările arată că acestea ajută la cancerul de sân și de prostată, în timp ce consumă aproximativ 3,5 uncii pe zi. Bun pentru slăbit.
  • Crimini (precursorul Portabella): Aceste ciuperci maronii au dimensiuni similare butoanelor albe și sunt mai ferme și au o aromă mai pământească. De asemenea, ajută la cancerele de sân și de prostată. Excelent pentru pierderea în greutate.
  • Portabella: Aceste ciuperci mari, maro, în formă de umbrelă (versiunea adultă a ciupercilor Crimini) au o aromă mai cărnoasă. Ideal pentru grătar și umplut cu anghinare, spanac, carne de crab și o rețetă „italiană” de carne măcinată, sos de roșii, ceapă, ardei și ierburi. De asemenea, ajută la pierderea în greutate.
  • Shiitake: Au fost folosite de multe culturi asiatice pentru a îngriji răcelile și gripa. Cercetările arată că extractele acestei ciuperci ajută la combaterea infecțiilor, la îmbunătățirea sistemului imunitar și la combaterea creșterii tumorale și a cancerului de sân. Mănâncă 4-5 uncii pe zi. Sursă excelentă de vitamina D.
  • Reishi: Arată ca o floare de lemn maro și alb: Bun pentru combaterea infecțiilor bacteriene și virale, scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
  • Maitake: Ajută la curățarea corpului și stimulează sistemul imunitar.
  • Oyster: Cercetările în desfășurare arată promisiunea de a ajuta la apărarea împotriva HIV. Bogat în antioxidanți
  • Porcini: O ciupercă cărnoasă care arată similar cu o ciupercă portabella, are și proprietăți antiinflamatoare

Ciupercile sunt un aliment versatil care poate fi folosit în multe supe, salate, sandvișuri, aperitive, tocănițe, nutraceutice, suplimente și da, chiar adăugate băuturilor sportive! Cumpărați doar ciuperci de la furnizori de renume, deoarece multe ciuperci cultivate în sălbăticie pot fi otrăvitoare și conțin metale grele toxice.

Ciupercile sunt un plus delicios în dietele oamenilor și au multe beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Cercetările au arătat că pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la protejarea diabeticilor de infecții, la prevenirea împotriva cancerului de sân și de prostată, la scăderea în greutate, la îmbunătățirea sănătății oaselor, la stimularea sistemului imunitar, la reducerea tensiunii arteriale, la creșterea absorbției fierului și sunt mari furnizori de potasiu, calciu, riboflavină, fosfor, vitamina D și seleniu. Încercați să le folosiți astăzi într-o varietate de rețete!