Persimmon este un fruct delicios, galben auriu / portocaliu roșu, cu piele, plin de aromă dulce și plin de nutrienți și antioxidanți. Născute în China și Japonia, au fost aduse în SUA în anii 1880 și sunt cele mai disponibile ca 2 tipuri: Hachiya și Fuyu.

Hachiya: formează aproximativ 90% din fructele de persimmon și are o formă de ghindă. Cel mai bine se mănâncă atunci când devin moi și coapte.

Fuyu: Mai populare în Japonia, sunt puțin mai mici și mai dulci decât omologii lor și pot fi consumate în starea lor dură sau coaptă. Arată ca niște roșii turtite.

Arborii caqui sunt ușor de cultivat, dar sunt puțin dificili. Copacii americani de kaki pot crește cu ușurință în zona noastră și sunt rezistenți la îngheț. Acest copac poate fi greu de înmugurit, iar cel mai bun mod de a asigura o creștere optimă este de a cumpăra copaci tineri la o grădiniță. Sunt versatile pentru o mare varietate de soluri și sunt tolerante la apă, dăunători și boli. Cel mai bine este să le plantați iarna sau primăvara devreme.

Persimii sunt plini de nutrienți, inclusiv vitaminele A, complexul B, C și fibra. Cu un conținut scăzut de grăsimi, aceste fructe galbene și portocalii colorate conțin catehine și acid betulinic, despre care s-a constatat că reduce inflamația și creșterea tumorii. De asemenea, conțin Zea-xantină, un carotenoid care ajută la sănătatea ochilor și poate preveni degenerarea maculară. De asemenea, conțin urme de vitamina K și cupru, care ajută la creșterea globulelor roșii.

Acestea sunt disponibile pe scară largă în septembrie până în decembrie în SUA și pot fi păstrate la frigider odată coapte. Pot fi consumate întregi sau tăiate în sferturi. Sunt destul de versatile, cu o varietate de rețete și pot fi adăugate sau utilizate în salate, prăjituri, brioșe, prăjituri, pâine, cereale, piureuri, gemuri, vafe, clătite, budinci și șerbete.

Unele dintre rețetele mele preferate includ cuburi de kaki Fuyu cu struguri, semințe de rodie, mere tăiate în cuburi și kiwi în felii și adăugate la o salată de kale. Un alt favorit al meu este un Smoothie de banană cu scorțișoară. Se amestecă opt uncii de lapte de migdale sau nucă de cocos, se adaugă un curmale, o banană, o linguriță de miere, jumătate de linguriță de scorțișoară și niște kiwi, dacă se dorește. Se amestecă împreună și se toarnă într-un pahar înalt dimineața. Acesta este un mod minunat de a începe ziua!

Încercați ceva nou și adăugați fructe de Persimmon pe palat! Este posibil să descoperiți că sunt destul de gustoase!