În lumea afacerilor, marketingul este esențial. Cu toate acestea, în noua noastră eră digitală, marketingul tradițional devine din ce în ce mai ineficient și o nouă formă de marketing este în creștere. Datorită numeroaselor sale avantaje, marketingul pe rețelele sociale a devenit o parte aproape esențială a încercării oricărei companii de a stabili o bază fermă pe piața competitivă de astăzi. Când luați în considerare avantajele și dezavantajele diferitelor metode de marketing, gândiți-vă la tot timpul și banii cheltuiți în mod tradițional pentru a vă comercializa produsele sau serviciile și comparați-le cu ceea ce costă acum să vă comercializați afacerea pe site-urile de socializare.

Inițial, companiile plăteau din buzunar pentru reclame la televizor, panouri publicitare sau în ziare. În cele din urmă, aceste strategii au ajuns la punctul în care nu au fost nici măcar rentabile. Dintre toți spectatorii de reclame, doar unu la două la sută au contactat de fapt distribuitorul și au fost interesați de produsul lor. De ce a fost asta? Unul dintre cele mai interesante avantaje ale marketingului pe rețelele sociale este că, atunci când vizionează televiziunea, reclame irită adesea și întrerupe spectatorii, determinând ca majoritatea acestora să nu fie interesați de produsul promovat. Cu rețelele de socializare, publicul vizat nu doar urmărește reclama, ci și participă la ea.

Participarea este un avantaj cheie al marketingului pe rețelele sociale. Online, oamenii participă de bună voie la activități și bloguri care promovează compania dvs. pentru dvs. Atunci când clienții se implică în afacerea sau compania dvs., nu numai că le pasă de produsele dvs., ci vin să le pese de afacerea dvs. Implicarea socială cu clienții duce de obicei la o creștere a clientelei și a satisfacției clienților.

Un alt avantaj care vine cu marketingul pe rețelele sociale este că publicitatea online cu site-uri precum Facebook este sută la sută gratuită. Nu mai trebuie să închiriați un panou sau un timp de difuzare la televizor sau radio. Nu trebuie să plătiți pentru cerneală și hârtie și să distribuiți fluturași despre afacerea dvs. Puteți face totul electronic și puteți fi mult mai productivi. Aproape fiecare ființă umană, cel puțin în Statele Unite, a auzit de Facebook, MySpace și Twitter. Majoritatea au profiluri. Prin marketingul afacerii dvs. online, se deschide o lume complet nouă a publicității.

Cu toate aceste avantaje, o afacere aproape nu poate supraviețui în lumea noastră fără marketing pe internet. Totuși, cel mai bun lucru este că este accesibil, eficient și poate funcționa pentru oricine. Orice afacere, oricât de mică ar fi, se poate comercializa în mod eficient online.