Cine va plăti cheltuielile medicale?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le pun. Dacă aveți o asigurare de sănătate, puteți avea liniștea sufletească de care vă veți îngriji sănătatea. De fapt, este un tip de acord sau contract între dvs. (deținătorul poliței de asigurare) și compania care asigură asigurări de sănătate. Scopul acordului sau contractului este de a oferi protecție împotriva costurilor. Uneori, costurile sunt atât de mari încât persoana bolnavă nu poate plăti facturile. Ca urmare, persoana nu poate obține îngrijirea de care are nevoie pentru a-și reveni.

În timp ce veți plăti o primă lunară sau anuală, ar trebui să vă așteptați ca suma primei pe care urmează să o plătiți să fie cu mult mai mică decât suma pe care ați plăti-o în caz de boală.

Rețineți că asigurarea de sănătate este un tip de avantaj pe care îl oferă o organizație non-profit, o afacere privată sau o agenție guvernamentală. Pentru a afla costul, compania primește o estimare a costului medical colectiv al tuturor persoanelor din stat. Apoi, riscul este împărțit între abonații politicii.

În ceea ce privește conceptul, asigurătorul știe că o persoană poate suferi cheltuieli neașteptate de îngrijire a sănătății, în timp ce cealaltă persoană nu poate suporta deloc cheltuieli. Deci, cheltuielile sunt răspândite într-un grup mare de oameni, în efortul de a face asigurarea de sănătate mult mai accesibilă pentru toate viețile asigurate.

În afară de aceasta, planurile publice sunt finanțate de guvern. Prin urmare, acestea oferă asigurări suplimentare de sănătate grupurilor vulnerabile, cum ar fi persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă.

Să luăm un exemplu pentru a înțelege mai bine conceptul. O persoană cu paralizie cerebrală are nevoie de un tratament special pe durata vieții sale. Se înțelege că o boală cronică costă mult mai mulți bani decât o îngrijire standard. Paralizia cerebrală poate duce la o afectare fizică care poate dura toată viața celui care suferă.

Tratamentul pentru această afecțiune poate necesita vizite regulate la medic, multe terapii și sejururi lungi în spital. Pe baza gradului de deficiență, este posibil să aveți nevoie de o asigurare specială de sănătate. Mulți profesioniști din domeniul sănătății vor implica, cum ar fi terapeuții vocaționali, terapeuții ocupaționali, terapeuții fizici, chirurgii ortopedici, radiologii, medicul pediatru, neurologii și așa mai departe.

Unii pacienți pot avea nevoie de serviciile a mai mult de unul. Unii ar putea avea nevoie chiar de un logoped, dietetician înregistrat, dentiști cosmetici sau urolog, pentru a numi doar câțiva.

Deci, acoperirea oferită vă poate ajuta să obțineți o ușurare în ceea ce privește povara cheltuielilor. Dacă nu vă înscrieți, este posibil să suferiți de o mare presiune financiară și este posibil să aveți nevoie de ajutor din alte surse, cum ar fi organizațiile de caritate și grupurile comunitare. Prin urmare, este o idee bună să beneficiați de o asigurare de sănătate.