Consumul de fructe proaspete este una dintre puținele plăceri obligatorii ale vieții pe care le luăm atât de ușor ca atare. Este o experiență extrem de plină de satisfacții să-ți crești propriul fruct și să îți îndeplinești să alegi manual și să mănânci direct din copac. Dacă trebuie să vă treziți din nou pasiunea pentru fructe, fiți mai aventuroși! Există mai multe lucruri pe care le poți face cu un fruct în afară de mâncarea lui proaspătă și integrală. Iată câteva idei de mâncare bună folosind fructe proaspete.

Sucul este o soluție rapidă și ușoară. Majoritatea fructelor sunt bogate în carne și apă, ceea ce le face ideale pentru stoarcere sau zdrobire pentru a face o băutură răcoritoare răcoritoare. Când faceți o băutură ușoară de vară, ceea ce aveți nevoie este citrice și fructe de pădure. Au un gust ușor până puternic, dulce și acru, care este total răcoritor pentru o după-amiază fierbinte de vară. Pentru sucuri mai bogate și mai groase, fructele tropicale precum bananele, papaya, mango, guava sunt pur și simplu ideale. Sunt minunate pentru smoothie-uri și exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă începe ziua cu multă energie și o digestie bună

Prăjiturile și produsele de patiserie sunt pur și simplu cele mai bune, dacă vă place să coaceți sau să aveți un dinte dulce. Fructele de pădure și fructele de mere (mere și pere) fac unele dintre cele mai bune prăjituri de fructe și plăcinte cu fructe. Acestea adaugă un gust vibrant și ascuțit vasului de patiserie și, cu un pic de scorțișoară, funcționează ca un farmec.

Chutney este de obicei o delicatese din Asia de Sud care însoțește curry, mâncăruri de orez și chiar deserturi. Se face prin tocat fructe și fierte-le cu condimente, oțet și alte ingrediente până se transformă într-o pulpă. Textura lor poate varia de la aspru la neted, iar picantul variază de asemenea, de la cald la blând. Acestea adaugă o „lovitură” mâncărurilor sărate, în special cele făcute din mango, tei, tamarind și chiar nucă de cocos.

Garnitura alimentelor cu un fruct elegant ajută la impresia unui oaspete. Este important să culegeți fructe care sunt atât strălucitoare, cât și ușoare de mâncat. Citricele sunt destul de populare, la fel ca fructele de pădure.

Salatele sunt masa ușoară perfectă pentru vremea călduroasă și fără să mai vorbim, pentru a pierde în greutate. Fructele proaspete pot fi folosite pentru a face o salată de fructe sau salată mixtă de fructe și legume. Când pregătiți salate mixte de fructe și legume, fructele rase, cum ar fi mere, pere și nucă de cocos, se amestecă destul de bine. Teiul sau lămâile pot fi folosite și pentru a clăti frunzele de salată, calitățile lor acide distrug germenii și adaugă aromă.

Umplutura este un favorit tradițional de Crăciun și de mulțumire. Preparatele din carne de porc și păsările de curte preparate cu un amestec de fructe, ierburi și condimente, pot fi o încântare. Încă o dată fructele de pădure, citricele, mărul și perele sunt preferate pentru majoritatea.

Data viitoare când ai niște fructe proaspete, de ce să nu explorezi gătitul cu unele dintre acestea mănâncă bine idei.