Ați văzut reclama la băuturi vegetale la televizor în care cineva iese din cap pentru că nu și-a mâncat legumele? Ei bine, poate că de asta avem nevoie în aceste zile; o bătaie bună cu capul în sus pentru a ne da un pic de sens asupra a ceea ce mâncăm.

Știm cu toții cât de important este să mănânci o varietate de fructe și legume în fiecare zi. Dietele sănătoase pline de aceste alimente nutritive pot ajuta la reducerea riscului de cancer și alte boli. Dacă am mânca o dietă mai bună, am primi mai multe vitamine și minerale esențiale care sunt importante pentru sănătatea noastră. Am fi mai puțin dependenți de băuturile energizante și suplimentele dietetice, de vreme ce am avea mai multă energie și mai puține grăsimi.

Deci, ce se întâmplă cu asta? De ce ne adâncim în fast-food și junk cu fiecare ocazie? Pentru că este acolo. Pentru că este ușor. Pentru că suntem leneși. Alege una. Poate pentru că suntem atât de ușor de convinși cu reclame fericite la televizor și pachetele colorate de alimente care ne bombardează zilnic. Dacă dorim culoarea pe care o dorim, atunci ce zici să aruncăm o privire lungă asupra a ceea ce ne-a oferit natura.

Natura ne-a dăruit cel mai frumos curcubeu de fructe și legume colorate. Este vital să mâncăm o mare varietate de legume și fructe portocalii, galbene, roșii, verzi, albe, albastre și violete în fiecare zi. Fiecare grup de culori ne oferă vitamine și minerale benefice, fibre și alimente de bună gust, de calitate.

Există mai multe modalități simple de a începe să adăugăm legume și fructe în mesele noastre. Ce zici să începi ziua cu suc de fructe sau legume, banane feliate sau căpșuni cu cereale sau să ai o salată cu prânzul și un măr pentru o gustare de după-amiază. Includeți o legumă la cină pentru a savura aproximativ cinci căni de fructe și legume.

Frica de legume a afectat multă lume, dar nu vă fie teamă să încercați alimente noi; chiar și cele care au existat pentru totdeauna, precum broccoli. Imaginează-ți asta. Nu uitați să păstrați mesele interesante și proaspete amestecând sau combinând legume și fructe în toate diferitele variante de culoare, cum ar fi strugurii roșii cu felii de banane sau ardeiul verde cu ridichi.

Odată ce a început obiceiul de a cumpăra fructe și legume proaspete, va fi ușor să obțineți suficientă varietate zilnic. Dacă mâncarea este ușor disponibilă în casă, atunci va fi o alegere simplă. Nu așteptați să vă loviți cu capul înainte de a face alegerea de a mânca sănătos.