[ad_1]

Probabil cel mai sănătos tipar alimentar pe care îl poți urma este cel al unui vegetarian sau vegan. Cu toate acestea, persoanele (în special mâncătoarele de carne) sau persoanele cărora le place să-i placă mâncarea rapidă clasifică adesea vegetarienii sau cei care practică stilul de viață ca fiind fragili în cadru sau anemici.

Cu toate acestea, acestea sunt doar două dintre „concepțiile-mit” care sunt percepute de oameni care nu sunt obișnuiți să mănânce bucătărie vegetariană sau vegană. De fapt, multe dintre legumele și fructele care apar în planurile de meniuri vegetariene sunt bogate în nutriție și cu un conținut scăzut de calorii.

Dietele vegetale oferă nutriție de elită și o mare avantaje în ceea ce privește efectele asupra sănătății, cum ar fi riscuri mai mici pentru bolile de inimă, cancerul și diabetul de tip 2. Studiul Adventist Health 2 a arătat că veganii cântăresc în medie cu 30 de kilograme mai puțin decât consumă carne. Mâncarea de pe pământ are mari beneficii și este important să cunoaștem faptele și să ignorăm zvonurile.

Următoarele mituri și fapte ar trebui să vă ajute să dezbateți unele dintre „concepțiile-mit” asociate cu o dietă vegetariană sau vegană.

Mitul 1: Dietele vegetariene nu au fier, deci vegetarienii și veganii sunt adesea anemici

Fapt: Dieta vegetariană sau vegană include alimente bogate în fier, anemice și neprietenoase, cum ar fi ciupercile, caisele uscate, legumele cu frunze verzi închise, fasolea și mazărea.

Mitul 2: Vegetarienii nu primesc suficientă proteină

Fapt: Multe alimente vegane, cum ar fi fasolea și cerealele integrale oferă proteine ​​ample.

Mitul 3: Nu puteți urma o dietă vegetariană atunci când sunteți gravidă

Fapt: Femeile însărcinate găsesc o dietă vegetariană cea mai bună modalitate de a oferi nutriție bebelușului lor nenăscut și de a pierde kilogramele în plus după ce au născut. Fructele, leguminoasele, cerealele și legumele oferă nu numai fier și calciu, ci și fibre, care reduc disconfortul digestiv asociat sarcinii.

Mitul 4: Nu poți urma o dietă vegetariană dacă ești implicat în sport

Fapt: Mulți sportivi urmează cu succes o dietă vegetariană și obțin proteine ​​de calitate pentru mușchi din alimente precum fasole, cereale, tempeh și produse din soia, care furnizează la fel de multe proteine ​​ca produsele de origine animală.

Alte alimente care sporesc rezistența și mențin sportivii slabi și slabi includ arahide, nuci, fistic, stafide, brânză, ouă, susan, floarea soarelui și semințe de dovleac, fasole neagră, linte și naut. Quinoa este o sursă excelentă de nutriție și proteine.

Mitul 5: Este greu să îi faci pe copii să urmeze o dietă vegetariană sau vegană

Fapt: Unele dintre alimentele care sunt prezentate în mâncărurile vegetariene sau vegane includ untul de arahide, floricelele și o varietate de fructe delicioase, cum ar fi căpșuni, dud, kiwi, struguri, mere, portocale și pere. Taco-urile, împachetările și smoothie-urile sunt alimente vegane și vegetariene care sunt gustoase și nutriționale. Majoritatea copiilor nu vor refuza aceste alimente sănătoase și delicioase.

Mitul 6: Trecerea la alimentația vegetariană sau vegetariană este dificilă

Fapt: Nu trebuie să faceți o trecere semnificativă la un stil de viață vegetarian sau vegan, deoarece adaptarea la unul poate, în timp, să devină destul de ușoară. Faceți câteva modificări pentru a începe, apoi continuați să adăugați până când produsele de origine animală sunt complet eliminate.

De exemplu, ați putea încerca să preparați tacos cu fasole neagră în loc de carne. Puteți elimina carnea sau puiul din prăjitură. Schimbările progresive vă vor ajuta să faceți o schimbare la fel de reușită pe cât de sănătoasă. Ciupercile sunt inimioase și fac un fel de mâncare principal. Burgerii vegetarieni, cârnații tofu, slănina Tempeh sunt toate mâncăruri vegetariene gustoase.

Mitul 7: Vegetarienilor nu le place să utilizeze produse de origine animală

Fapt: Vegetarienii evită pur și simplu carnea pentru a mânca mai sănătos. De multe ori nu le deranjează să utilizeze astfel de subproduse de origine animală precum lână sau piele. Veganii, pe de altă parte, au renunțat, de obicei, atât la carne, cât și la derivați de origine animală. În general, veganii nu acceptă utilizarea sau consumul de produse derivate din animale, inclusiv miere și lână, mătase și piele. Veganismul este mai mult o filozofie decât o dietă.

Mitul 8: Vegetarienii și veganii trebuie adesea să includă suplimente în dieta lor

Fapt: Singurul supliment necesar pentru a susține o dietă vegană este B-12, care se găsește numai în carnea roșie, peștele, lactatele și ouăle. În caz contrar, vegetarienii și veganii obțin multe vitamine necesare (gruparea B, A, E, C) prin cereale, legume, leguminoase și fructe. Multe alimente vegetariene și vegane sunt, de asemenea, bogate în fier și calciu.

[ad_2]